Putojantis sausas
Šis išskirtinis putojantis vynas yra dedikuotas Eugénie Limouzy, legendinei Georges'o ir Roger'io Antech tetai, kurios palikimas įkvepia eleganciją ir gilų pagarbą tradicijai Antech šeimos vyndarystėje.
Aromatai atsiskleidžia išskirtiniu subtilumu, džiugindami baltųjų gėlių, traškių žaliųjų obuolių, egzotiškų ličių ir medaus natomis. Skonis yra subtilus, elegantiškas ir maloniai minkštas, pasižymintis puikiai išlaikyta gaiva, harmoningu balansu ir ilgai išliekančiu poskoniu.
Šis putojantis vynas gimsta Viduržemio jūros pakrantės kalvų šlaituose, kur 20–50 metų senumo ‘Chardonnay‘, ‘Chenin Blanc‘ ir ‘Mauzac‘ vynmedžiai veši molio–kalkakmenio dirvoje.
Vynas gaminamas tradiciniu metodu (Méthode Traditionnelle), su mielių nuosėdomis brandinamas 18 mėnesių.
Patiekti 6- 8 °C temperatūros kaip aperityvą, prie baltos žuvies, salotų.
Antech, įsikūrusi Limoux apeliacijoje Langedoko regione, į putojančių vynų pasaulį įžengė dar po 1931 m., kai vedybų keliu į šeimos verslą atėjo Edmondas Antech. Pastaraisiais dešimtmečiais vyninė nuosekliai stiprino savo pozicijas, orientuodamasi išskirtinai į putojančių vynų gamybą trijose apeliacijose: Crémant de Limoux, Blanquette de Limoux ir Blanquette Méthode Ancestrale. Šiuo metu vyninę vadovauja šeštos kartos atstovė Françoise Antech, kuri remiasi šeimos tradicijomis ir moderniais inovatyviais sprendimais, siekdama atskleisti Limoux regiono unikalų terroir bei istoriją.
Vyno stilius
Antech putojantys vynai pasižymi subtiliu gaivumu, pilna tekstūra ir kompleksišku aromatų deriniu, atspindinčiu Limoux apeliacijos ypatumus.
Prestižiniai vynuogynai
Vyninė valdo apie 60 hektarų vynuogynų, kur auginamos 'Chardonnay', 'Chenin Blanc' ir 'Mauzac' vynuogės, būtinos aukštos kokybės putojančių vynų gamybai. Kadangi savo vynuogių apimtis neužtenka, Antech sudarė ilgalaikes žaliavos tiekimo sutartis su 35 vietiniais ūkininkais, užtikrindama nuoseklų ir išskirtinį tiekimą.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Antech putojančių vynų struktūra leidžia mėgautis jais iš karto – jie pasižymi išskirtiniu balansiu, gaivumu ir elegantiška aromatine sudėtimi. Tačiau jų kompleksiškumas suteikia potencialą tobulėti ir išreikšti dar ryškesnes charakterio savybes bręstant.