Saldusis
Rankomis skintos vynuogės 6 mėnesius vytinamos ant šiaudinių padėklų. Vėliau jas švelniai išspaudus gauta misa 10 metų lėtai fermentuojama ir brandinama mažose (50 litrų) slovėniško ąžuolo statinėse. Šis sodrios gintaro spalvos vynas yra itin kompleksiško aromato. Jame džiovintų bei cukruotų vaisių kvapai sumišę su cigarų dėžės, salyklinio viskio ir subtiliomis miško paklotės natomis. Poskonis - subtilus ir nepaprastai ilgai išliekantis.
Tiekti 16 °C didelėse taurėse su desertais ar kaip desertą.
Loads of mineral character on the nose and palate, with hints of prune and mahogany. Full-bodied and very thick, with a long, lively, salty mineral finish. Another syrupy, big and sweet Vin Santo. Drink now. 80 cases made.
Vyninė „Avignonesi“ pavadinta pagal Avignonesių šeimos pavardę, nes įkurta jos dvare. 2009 metais ūkį įsigijo belgė teisininkė Virginie Saverys. Ji gimė šeimoje, kur buvo mėgstami geri vynai, todėl 2007 metais išėjusi į pensiją nusprendė išvažiuoti į Toskaną ir investuoti į „Avignonesi“ vyninę, o po poros metų ji tapo vienintele vyninės šeimininke ir išsikėlė užduotį šią, jau garsia tapusią vyninę iškelti į naujas kokybės aukštumas. Virginie yra ekologinės žemdirbystės ir homeopatinės medicinos šalininkė, todėl natūralios žemdirbystė principai jos vyninėje tapo savaime suprantamu dalyku. „Avignonesi“ gerbia kiekvieno apeliacijos vyno prigimtines savybes ir stengiasi išlaikyti natūralią evoliuciją, kuri prasideda vynuogyne, tęsiasi rūsyje ir baigiasi butelyje. Toskana yra vienas mėgstamiausių ir labiausiai gerbiamų Italijos vyno regionų, o Montepulčanas – ryškus brangakmenis jos karūnoje.