Raudonasis sausas
Ikoniškasis Biondi Santi Tenuta Greppo Annata Brunello di Montalcino DOCG 2018 – tai ne tik vynas, bet ir italų vyndarystės paveldas. Garsioji Tenuta Greppo vyninė, laikoma Brunello stiliaus pradininke, 2018 metų derliaus vyne dar kartą įrodo savo meistriškumą, sukurdama struktūriškai turtingą, elegantišką ir ilgaamžį vyną.
Biondi Santi Brunello di Montalcino Annata 2018 gaminamas vadovaujantis griežtai tradicinėmis vyndarystės praktikomis, kurios šią vyninę pavertė viena prestižiškiausių Italijoje. Tai vynas, gimstantis iš šimtmečių puoselėjamos patirties, derinant natūralią gamtos tėkmę ir minimalų žmogaus įsikišimą. Vynas daromas tik iš Tenuta Greppo vynuogynuose užaugintų vynuogių, vynmedžių amžius siekia nuo 10 iki 25 metų. Vynuogynai auga 300–500 m virš jūros lygio aukštyje, kalkingame molio dirvožemyje. Skynimas atliekamas rankomis, kruopščiai atrenkant tik geriausias vynuoges. Fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpose naudojant natūralias mieles. Maceracija trunko apie 15–20 dienų. Vynas brandintas mažiausiai 36 mėnesius didelėse, tradicinėse slavoniško ąžuolo statinėse (botti), kurios nesuteikia intensyvaus medienos aromato, bet leidžia vynui lėtai vystytis ir išlaikyti eleganciją. Po brandinimo statinėse, vynas toliau ilsėjosi buteliuose dar mažiausiai 6–12 mėnesių prieš pateikiant į rinką.
Aromatas: Kompleksinis ir rafinuotas – dominuoja vyšnios, džiovintos slyvos, raudonieji serbentai, rožių žiedlapiai, subtilūs tabako, odos ir miško samanų niuansai.
Skonis: Pilnas kūnas, puikiai subalansuota rūgštis, šilkiniai taninai. Skonyje atsiskleidžia tamsių uogų vaisiškumas, prieskoniai ir šiek tiek dūmo. Ilgas, elegantiškas poskonis.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie žvėrienos patiekalų, jautienos didkepsnių.
The Biondi-Santi 2018 Brunello di Montalcino Riserva saw its fruit harvested after warm end-of-summer winds dried the fruit after rains. It resulted in fruit with extra pulp and thinner skins. This Riserva has a medium-plus body and delivers generous aromas of dark cherry, underbrush, potting soil and sweet spice. Its structure remains fine and the alcohol content is a very contained 13.3%. The wine is essentially elegant and fine with a slightly rounder or soft fruit profile that cedes to bright freshness and a long, polished finish.
Itin retas atvejis, kai galima atsekti vyno kilmę iki vieno konkretaus žmogaus, nes „Brunello di Montalcino“ atsirado būtent Ferruccio Biondi-Santi’o dėka, o jį išgarsino Biondi-Santi’ų šeimą. Dabar jau septintoji vyndarių šeimos karta gamina vyną, garsėjantį savo elegancija ir nepaprastu ilgaamžiškumu. Montalčino centre įsikūrusi ir 25 ha vynuogynų turinti „Biondi Santi“ vyninė laikosi tradicinių, daugiau nei šimtmečio senumo vyndarystės būdų. 1888 m. Ferruccias Biondi-Santis, remdamasis „Barolo“ pavyzdžiu, sukūrė „Brunello di Montalcino“. Tai buvo revoliucija, nes likusioje Toskanos dalyje joks vynas nebuvo gaminamas iš vienos vynuogių veislės. Tobulo stiliaus ir elegancijos vynas seniai įsitvirtinęs kolekcininkų radaruose. Šiuo metu vyninei vadovauja Jacopas Biondi-Santis, Ferrucio proproanūkis. Dauguma „Brunello di Montalcino“ apeliacijos vynuogynų užsodinti būtent iš „Biondi-Santi“ paimtais ‘Sangiovese Grosso‘ vynuogių klonais. Derlius nurenkamas gana anksti. Vyndarystėje dominuoja ilga maceracija: „Brunello“ fermentuojamas plieno talpose, o Riserva – ąžuolo. Vėliau vynai brandinami didelėse ąžuolinėse statinėse. "Biondi-Santi – tai itališko vyno Rolls Royce!" – Gambero Rosso