Raudonasis sausas
2021-ieji tai epinio derlius metai. Vynas įspūdingo sudėtingumo ir subtilumo kol kas išlieka drovus ir jam prireiks dar kelerių metų brendimo butelyje, kol visa jo puokštė atsivers. Vynas tvirtos struktūros, verdančios energijos, šiltas, lengvai taniniškas daromas iš jauniausiųjų (nuo 5 iki 10 metų) 'Sangiovese' vynmedžių derliaus. Tai bazinis vyninės vynas, kuris 12 mėnesių brandintas Slavonijos ąžuolo statinėse. Vynas pasiruošęs vartojimui ir dabar. Vyšnių, slyvų, gervuogių, cinamono, cukruotų apelsinų, gvazdikėlių, čiobrelių, pomidorų lapų aromatų.
Ilgas vyno brandinimo potencialas.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie žvėrienos patiekalų, jautienos didkepsnių.
Itin retas atvejis, kai galima atsekti vyno kilmę iki vieno konkretaus žmogaus, nes „Brunello di Montalcino“ atsirado būtent Ferruccio Biondi-Santi’o dėka, o jį išgarsino Biondi-Santi’ų šeimą. Dabar jau septintoji vyndarių šeimos karta gamina vyną, garsėjantį savo elegancija ir nepaprastu ilgaamžiškumu. Montalčino centre įsikūrusi ir 25 ha vynuogynų turinti „Biondi Santi“ vyninė laikosi tradicinių, daugiau nei šimtmečio senumo vyndarystės būdų. 1888 m. Ferruccias Biondi-Santis, remdamasis „Barolo“ pavyzdžiu, sukūrė „Brunello di Montalcino“. Tai buvo revoliucija, nes likusioje Toskanos dalyje joks vynas nebuvo gaminamas iš vienos vynuogių veislės. Tobulo stiliaus ir elegancijos vynas seniai įsitvirtinęs kolekcininkų radaruose. Šiuo metu vyninei vadovauja Jacopas Biondi-Santis, Ferrucio proproanūkis. Dauguma „Brunello di Montalcino“ apeliacijos vynuogynų užsodinti būtent iš „Biondi-Santi“ paimtais ‘Sangiovese Grosso‘ vynuogių klonais. Derlius nurenkamas gana anksti. Vyndarystėje dominuoja ilga maceracija: „Brunello“ fermentuojamas plieno talpose, o Riserva – ąžuolo. Vėliau vynai brandinami didelėse ąžuolinėse statinėse. "Biondi-Santi – tai itališko vyno Rolls Royce!" – Gambero Rosso