Raudonasis sausas
Tai vynas asmenybė: su intensyviais aromatais, tirštu skoniu, vaisiškumu, svarumu atspindintis Priorat regiono mikroklimatą. „Gratavinum“ vyninė gamindama vynus, vadovaujasi filosofija - „Gerbti aplinką, aistringai žvelgti į gamtą ir mėgautis projektų sėkme". 10 mėn. brandintas naujose prancūziško ir vengriško ąžuolo statinėse. Puikaus balanso, elegantiškas, vaisiško skonio, minerališkas.
Tiekti 16ºC prie raudonos mėsos kepsnių/troškinių, vytinto kumpio, brandžių sūrių.
“Pares Balta” vyninės, esančios Ispanijos Penedeso regione, istorija prasidėjo 1790 metais. 1970-aisiais prie jos vairo stojo Cusiné šeima. Broliai Joanas ir Josepas Cusiné dirba vynuogynuose, o jų žmonos kartu su enologėmis Maria Elena Jimenez bei Marta Casas yra atsakingos už vyno gamybą. Nuo 2010 metų ūkyje aktyviai taikomos ekologinės ir biodinaminės vynininkystės praktikos.