Raudonasis sausas
Šis vynas atsiskleidžia per džiovintų spanguolių ir raudonųjų serbentų aromatus. Jie subtiliai dera su anyžių, gvazdikėlių ir šviežiai nupjautų prieskoninių žolelių natomis. Jo struktūra tvirta ir gerai subalansuota, išsiskirianti gaiviu, viską persmelkiančiu gyvybingumu. Skonis harmoningai atkartoja aromatus, papildytus subtiliomis skaldyto akmens natomis, kurios suteikia vynui dar daugiau kompleksiškumo. Tai vynas, kurį verta brandinti, kad jis galėtų atskleisti savo savybes dar ryškiau.
Tiekti 16–18 °C prie mėsos ir daržovių užkandžių, salotų su ančiuviais, daržovių salotų su rūkyta antiena, vytintų kumpių.
Aromas of raspberries and wild berries with hints of graphite, tea leaves and cocoa. Medium bodied with a polished and silky mid palate that finishes with a firm and chewy aftertaste. Overall it is fresh and lively.
Produttori del Barbaresco kooperatyvas buvo įkurtas 1958 metais ir šiuo metu yra laikomas vienu geriausių Barbaresco vyno gamintojų ir pavyzdžiu kitiems kooperatyvams visame pasaulyje.
Šiuo metu jam priklauso apie 50 narių ir 120 ha Nebbiolo vynuogynų Barbaresco apeliacijoje. Kiekvienai šeimai visiškai priklauso jos žemė ir jos vardas yra rašomas ant atskiro vynuogyno Barbaresco vynų etikečių. Šie vynai yra gaminami tik ypatingais derliaus metais, o vynuogės skinamos devyniose geriausiose Barbaresco apylinkės zonose: Asili, Rabaja, Pora, Montestefano, Ovello, Pajé, Montefico, Muncagota ir Rio Sordo.