Raudonasis sausas
Šio vyno aromate atsiskleidžia juodųjų aviečių, vyšnių kompoto bei saldžių ir pikantiškų prieskonių akcentai. Subtilios gėlių ir žolelių natos suteikia aromatui dar daugiau kompleksiškumo. Skonis sodrus, kupinas uogų, grūstų pipirų bei džiovintų žolelių natų. Subtilūs taninai ir rafinuotas charakteris puikiai atskleidžia 'Nebbiolo' vynuogės esmę.
Tiekti 16-18 °C temperatūros su laukinės paukštienos (fazanas, kurapka), ėrienos, veršienos patiekalais, kietais sūriais, tokiais kaip Parmigiano Reggiano.
Restrained, but not boring at first. Very mineral nose with peach zest, orange zest, sweet violets and vermouth-like complexity, firm tannins, medium body, crisp acidity and an extracted but classic finish.
Produttori del Barbaresco kooperatyvas buvo įkurtas 1958 metais ir šiuo metu yra laikomas vienu geriausių Barbaresco vyno gamintojų ir pavyzdžiu kitiems kooperatyvams visame pasaulyje.
Šiuo metu jam priklauso apie 50 narių ir 120 ha Nebbiolo vynuogynų Barbaresco apeliacijoje. Kiekvienai šeimai visiškai priklauso jos žemė ir jos vardas yra rašomas ant atskiro vynuogyno Barbaresco vynų etikečių. Šie vynai yra gaminami tik ypatingais derliaus metais, o vynuogės skinamos devyniose geriausiose Barbaresco apylinkės zonose: Asili, Rabaja, Pora, Montestefano, Ovello, Pajé, Montefico, Muncagota ir Rio Sordo.