Likerinis sausas
Vynas gaminamas naudojant išskirtinai Palomino uogos, sultys fermentuotos nerūdijančio plieno talpyklose, o brandinimas jis oksidatyviu būdu 5 metus.
Aromate dominuoja skrebutis, migdolai, graikiški riešutai, karamelės, vanilės natos. Vynui šylant taurėje atsiskleidžia slyvų, persikų aromatai. Burnoje vynas sausas, prieskoniškas, švelniai aštrus. Kaip ir aromate, ant liežuvio jaučiama ąžuolo įtaka. Vynas pasižymi išties ilgu ir besikeičiančiu poskoniu, kuriame vienas po kito vietą užleidžia jau sutiktos riešutų, karamelės, slyvų, vanilės ir druskos natos.
Patiekti 8 °C temperatūros kaip aperityvą, prie žalių jūros gėrybių, rūkytų žuvų.
Valdespino vyninės istorija yra be galo turtinga ir prasidėjo dar viduramžiais. Istoriniai šaltiniai byloja, jog vyninė su visa jai priklausančia žeme buvo padovanota, kaip padėkos ženklas už narsą žygiuose, vienam geriausių Karaliaus Alfonso X riterių - Don Alfonsui Valdespino. Nors Valdespino vyninės veikla užfiksuota 1430 m., tačiau teisėtai įmonė užregistruota tik 1875 m. Nuo to meto Valdespino cheresas buvo pripažintas ir vertinamas tiek vietinių gyventojų ir Ispanijos karališkųjų rūmų, tiek užsienio chereso mėgėjų, kurių tarpe - Švedijos karališkoji šeima. XX amžiaus pabaigoje vyninę įsigijo Grupo Estevez, priklausanti Jose Estevez, ispaniško brendžio ir chereso entuziastui. Estravez grupei priklauso daugiau nei 900 ha. vynuogynų Jerez apeliacijos zonoje, kurių tarpe yra vienas garsiausių 'Pago de Macharnudo' vynuogynas.