Likerinis šeris
Palo Cortado, dažnai vadovėliuose aprašomas kaip "sunkiausiai nupasakojamas" stilius, yra pakibęs tarp Amontillado ir Oloroso. Oficialiuose taisyklėse apibūdinamas kaip: "šis vynas privalo turėti Amontillado cheresui būdingus aromatus ir Oloroso skonines savybes", o trumpai: Amontillado nosyje ir Oloroso burnoje. Vynas gaminamas Solera metodu, o vidutinis brandinimo solera sistemoje laikas: 25 metai. Vynas daromas iš atskiro vynuogyno uogų, augančių garsiajame Pago Macharnudo Alto rajone.
Išvaizda: seno aukso spalvos su gintaro krašteliu.
Aromatai: vidutinio intensyvumo, karamelizuotų vaisių, saldžių prieskonių, vanilės, apelsino žievelės, graikinių riešutų natos.
Struktūra: intensyvaus skonio, sausasis. Vidutinio ilgumo poskonio.
Tiekti atvėsintą 7-9 laipsnių Celsijaus, kaip aperityvą arba prie alyvuogių, sūrių migdolų, gaspačio sriubos, sūrių, vytinto kumpio, arba netgi su šparagais arba artišokais.
Valdespino vyninės istorija yra be galo turtinga ir prasidėjo dar viduramžiais. Istoriniai šaltiniai byloja, jog vyninė su visa jai priklausančia žeme buvo padovanota, kaip padėkos ženklas už narsą žygiuose, vienam geriausių Karaliaus Alfonso X riterių - Don Alfonsui Valdespino. Nors Valdespino vyninės veikla užfiksuota 1430 m., tačiau teisėtai įmonė užregistruota tik 1875 m. Nuo to meto Valdespino cheresas buvo pripažintas ir vertinamas tiek vietinių gyventojų ir Ispanijos karališkųjų rūmų, tiek užsienio chereso mėgėjų, kurių tarpe - Švedijos karališkoji šeima. XX amžiaus pabaigoje vyninę įsigijo Grupo Estevez, priklausanti Jose Estevez, ispaniško brendžio ir chereso entuziastui. Estravez grupei priklauso daugiau nei 900 ha. vynuogynų Jerez apeliacijos zonoje, kurių tarpe yra vienas garsiausių 'Pago de Macharnudo' vynuogynas.