Raudonasis sausas
Drąsus ir unikalus italų eksperimentas prijungiant į bendrą toskanietškų vynuogių puokštę ir Cabernet Franc. Molio ir kalkalmenio dirvožemyje augantys vynmedžiai subrandina uogas, kurios taurėje pasakoja 11 metų augimo daugiau 500 mvjl aukštyje istoriją, kupiną drąsos, šmaikštumo, elegancijos ir spalvų. Dominuojanti Sangiovese suteikia vynui autentišką Toskanos prieskonį - džiovintų slyvų, trešnių uogienės, keptų pomidorų, džiovintų gėlių, saldžiojo tabako, skrudintų migdolų ir žinoma toskanietiškų kiparisų.
Pirmoji fermentacija vykdyta nerūdijančio metalo talpose atskirai kiekvienos vynuogės, nuolat palaikant 30-32 °C temperatūrą.Po malolaktinės fermentacijos, kuri vyko ąžuolo statinėse, vynas sumaišytas ir 12 mėn. brandintas ąžuolo statinėse (24% iš jų naujos).
Likutinis cukraus kiekis - 0,5g/l
Rūgšties kiekis - 5,1g/l.
Brandinimo potencialas iki 2032 metų.
Tiekti 16-18 °C prie jautienos troškinių su miško grybais, žvėrienos patiekalų.
The Castello di Ama 2017 Haiku (a blend of Sangiovese with Cabernet Franc and Merlot in supporting roles) shows a rich and powerful center of gravity, all framed by lovely freshness and lots of rich fruit fiber. It sticks firmly to the palate with big fruit intensity, plum, blackberry, spice and cured tobacco. Haiku is a very unique wine within the context of Tuscany, and I'm not just referring to the unusual blend of grapes used here. This vintage offers darkness and a level of power that we don't usually associate with Tuscany. Yet, good context is given because the Sangiovese grape adds an authentic Tuscan touch and gives the wine a sense of place. A mere 6,000 bottles were made.
"Blackberry and walnut aromas with hints of dried chocolate powder. Blackcurrants, too. Medium-to full-bodied with fine, creamy tannins and a long, pretty finish. So delicious and beautiful now. Sangiovese with some merlot and cabernet franc. Drink and enjoy."
Jaudinantis vyno ir meno dialogas - namai, kurie turi istoriją , menančią net Etruskų laikus. Amoje visada egzistavo menas, pagarba aplinkai ir vyno išmintis.Amos grožis paskatino Tomaso Carini aštuntojo dešimtmečio pradžioje atgaivinti šį kraštą. Atsodino didžiąją dalį vynuogynų ir pastatė modernų vyno ūkį, kuris tapo novatorišku modeliu aplinkiniams ūkiams. Apie 75 ha vynuogynų, išsidėsčiusių apie Ama kaimelį auga 420–527 metrų aukštyje virš jūros lygio ir tęsiasi per keturis slėnius, vadinamus Chianti klasikiniais: Bellavista, San Lorenzo, La Casuccia ir Montebuoni.