Raudonasis sausas
Il Puro ("Pure") žodžio reikšmė - grynas, vynas daromas tik iš Sangiovese vynuogių, užaugintų atskirame Casanova vynuogyne. Šis vynuogynas, augantis akmenuoto smėlio dirvoje, išsidėstęs daugiau nei 490mvjl, pietiniame šlaite, tarp garsiausių Coltassala ir Balifico vynuogynų. Casanova vynuogyne vykdoma ekologinė žemdirbystė ir jau 60 metų saugomas Sangiovese vynuogės genofondas.
Vynas 18 mėn. brandintas prancūziško ąžuolo statinėse.
Tamsios rubino spalvos vynas kvepia žibuoklėmis, vyšniomis, vanile, kakava, slyvų uogiene, eukaliptu. Pilno kūno, sodrių taninų, raudonųjų uogų ilgo poskonio.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos, veršienos kepsnių, jų troškinių, ant griliaus keptų raudonos mėsos dešrelių, brandesnių sūrių.
Puro' refers not just to the fact that this is made from 100% Sangiovese, but also that the vines represent 25 clones native to the area of Volpaia. They are grown in a small plot of the estate's south facing Casanova vineyard. Aged in 100% new French barriques, this leads with freshly ground coffee and sandalwood then reveals licorice, lavender and red cherry. The palate is sophisticated and smooth with fine svelte tannins and a racy core.
Vyninę su 360 hektarų vynuogynų pagal organinės žemdirbystės principus valdo Mascheroni šeima. Įdomu, kad 12- o amžiaus Volpaia miestelį - tvirtovę italų žinynas „Gambero Rosso“ laiko unikaliausia Chianti vieta, o anot „Wall Street Journal“ įvardija jį kaip vieną iš 7 Italijos stebuklų. „Castello di Volpaia“ laikomas super klasikiniu Italijos vyno gamintoju. Beveik visi raudonieji vynai daromi iš Sangiovese vynuogės, kaip įprasta regione. Taip pat daromi: „Balifico“ (supertoskanietis), „Vin Santo” (saldusis iš vytintų vynuogių), Vermentino (baltasis).