Putojantis sausas
„Femme de Champagne“ – prestige cuvee šampanas, daromas iš skirtingų metų derliaus vynų. Dominuojančios „Chardonnay“ vynuogės užaugintos Grand Crus vynuogynuose Mont-Aigu (Chouilly kaimelis), Chapelle (Avize), Terre de Noel (Oger) ir Chetillon bei Aillerand (Mesnil sur Oger) suteikia gėrimui gaivią, išraiškingą rūgštį. Tuo tarpu „Pinot Noir“- suteikia tvirtumą ir charakterį.
Kiekvieno plotelio vynuogių sultys fermentuojamos atskirose ąžuolinėse statinėse.
Auksinio atspalvio vynas kvepia šviežios sviestinės bandelės, migdolų, vanilės, džiovintų citrusinių vaisių aromatais. Burnoje šampanas sukuria ilgai išliekantį gerai subalansuoto gėrimo įspūdį.
Patiekti 8-10 °C temperatūros prie blynelių pagardintų ikrais, austrių, benedikto kiaušinio pagardinto brandintu, kietuoju sūriu ir sūdyta lašiša.
Mineral and spicy in the nose, hazelnut, licorice, peanut, algae, a hint of vanilla, very fine mousse, delicate yet tantalizing palate, discreetly presented substance, elegance and grace, and yet a lot of mineral firmness. And just just so much sweetness that freshness and fine-ness remain in the foreground.
The NV Brut Grand Cru Femme de Champagne (L6305NM, disgorged in October 2016, tasted in November 2017) is a blend of four grand cru villages: Avize, Chouilly, Le Mesnil-sur-Oger (Chardonnay: 80%) and Ambonnay (Pinot Noir: 20%). Fermented at 14% in oak, the wine opens with a clear, fresh and subtle bouquet of white fruits with citrus flavors that indicate the freshness and finesse of Chardonnay. It is a lean and very elegant, juicy but also creamy and well-structured blend with a long and aromatic finish that reveals the junior Pinot Noir part. There is nice salinity and green tea flavors (mint) in the aftertaste. This is still a very fresh and youthful example. Dosage: five grams per liter.
A powerful prestige cuvée with a dense palate, formed by fine bubbles. It’s very dry and phenolic with some tannin that makes it crunchy and intense. Dried apple, peach and pear. Needs a few years to soften but already delicious.
1859 metais vyno pirkliai Jules Duvalis ir Edouardas Leroy'us Vertuso miestelyje, pačioje Cote des Blances širdyje, įkūrė šampano namus „Duval Leroy“.
Jų gamyba pradėjo smarkiai augti po Antrojo pasaulinio karo, o dar stipresnes pozicijas jie išsikovojo, kai namams vadovauti pradėjo Jeanas Charles Duvalis, įdiegęs modernias technologijas ir įrangą. Kai J. Ch. Duvalis netikėtai mirė, vadovavimą perėmė jo žmona Carol Duval Leroy, daugelio vadinama geležine ledi. Sekdama garsių Šampanės našlių Veuve Clicquot, Lily Bollinger ir Louise Pommery pavyzdžiu, įmonei ji vadovauja iki šiol.
2007 m. Carol Duval Leroy tapo pirmąja moterimi, išrinkta Šampanės vyndarių asociacijos (AVC) vadove. „Duval Leroy“ turi 200 ha vynuogynų Cote des Blancs, Montagne de Reims, Vallee de la Marne ir yra devintas pagal dydį vynuogynų savininkas Šampanėje.
Tai šeimos įmonė, sugebėjusi išlikti nepriklausoma tokiu metu, kai didieji šampano gamintojai parduodami ar prijungiami prie didžiųjų konglomeratų. 2008 metais „Duval Leroy“ buvo vienintelis šampanas tarp 100 geriausių pasaulio vynų. Pastaraisiais metais beveik visi pagrindiniai "Duval Leroy" šampanai buvo įvertinti ne mažiau kaip 90 balų. www.duval-leroy.com