Putojantis sausas
„Femme de Champagne“ – prestige cuvee šampanas, daromas iš skirtingų metų derliaus vynų. Dominuojančios „Chardonnay“ vynuogės užaugintos Grand Crus vynuogynuose Mont-Aigu (Chouilly kaimelis), Chapelle (Avize), Terre de Noel (Oger) ir Chetillon bei Aillerand (Mesnil sur Oger) suteikia gėrimui gaivią, išraiškingą rūgštį. Tuo tarpu „Pinot Noir“- suteikia tvirtumą ir charakterį.
Kiekvieno plotelio vynuogių sultys fermentuojamos atskirose ąžuolinėse statinėse.
Auksinio atspalvio vynas kvepia šviežios sviestinės bandelės, migdolų, vanilės, džiovintų citrusinių vaisių aromatais. Burnoje šampanas sukuria ilgai išliekantį gerai subalansuoto gėrimo įspūdį.
Patiekti 8-10 °C temperatūros prie blynelių pagardintų ikrais, austrių, benedikto kiaušinio pagardinto brandintu, kietuoju sūriu ir sūdyta lašiša.
Mineral and spicy in the nose, hazelnut, licorice, peanut, algae, a hint of vanilla, very fine mousse, delicate yet tantalizing palate, discreetly presented substance, elegance and grace, and yet a lot of mineral firmness. And just just so much sweetness that freshness and fine-ness remain in the foreground.
The NV Brut Grand Cru Femme de Champagne (L6305NM, disgorged in October 2016, tasted in November 2017) is a blend of four grand cru villages: Avize, Chouilly, Le Mesnil-sur-Oger (Chardonnay: 80%) and Ambonnay (Pinot Noir: 20%). Fermented at 14% in oak, the wine opens with a clear, fresh and subtle bouquet of white fruits with citrus flavors that indicate the freshness and finesse of Chardonnay. It is a lean and very elegant, juicy but also creamy and well-structured blend with a long and aromatic finish that reveals the junior Pinot Noir part. There is nice salinity and green tea flavors (mint) in the aftertaste. This is still a very fresh and youthful example. Dosage: five grams per liter.
A powerful prestige cuvée with a dense palate, formed by fine bubbles. It’s very dry and phenolic with some tannin that makes it crunchy and intense. Dried apple, peach and pear. Needs a few years to soften but already delicious.
1859 metais Vertuso miestelyje, pačioje Côte des Blancs širdyje, vyno pirkliai Jules Duvalis ir Edouardas Leroy’us įkūrė šampano namus „Duval-Leroy“. Po Antrojo pasaulinio karo jų gamyba pradėjo sparčiai augti, o dar tvirtesnes pozicijas įmonė įgijo, kai jai vadovauti pradėjo Jeanas Charles Duvalis. Jis įdiegė modernias technologijas ir pažangią įrangą, taip reikšmingai prisidėdamas prie įmonės plėtros. Po netikėtos J. Ch. Duvalio mirties, vadovavimą perėmė jo žmona Carol Duval-Leroy, dažnai vadinama „geležine ledi“. Sekdama garsių Šampanės našlių – Veuve Clicquot, Lily Bollinger ir Louise Pommery – pavyzdžiu, ji įmonei vadovauja iki šiol.
2007 m. Carol Duval-Leroy tapo pirmąja moterimi, išrinkta Šampanės vyndarių asociacijos (AVC) vadove. „Duval-Leroy“ turi 200 ha vynuogynų Côte des Blancs, Montagne de Reims, Vallée de la Marne regionuose ir yra devinta pagal dydį vynuogynų savininkė Šampanėje. Tai šeimos įmonė, kuri sugebėjo išlikti nepriklausoma net ir tuo metu, kai didieji šampano gamintojai buvo parduodami ar prijungiami prie didžiųjų konglomeratų.
2008 m. „Duval-Leroy“ pateko į 100 geriausių pasaulio vynų sąrašą kaip vienintelis jame esantis šampanas. Pastaraisiais metais beveik visi pagrindiniai „Duval-Leroy“ šampanai buvo įvertinti ne mažiau kaip 90 balų.