Putojantis sausas
Tai septynių puikių "vintage" mišinys, pradedant 2000 m. Dalis vyno brandintas mažose ąžuolo statinėse, malolaktinė fermentacija blokuota, kad maksimaliai išsilaikytų vyno šviežumas . Kruopščiai sumaišytas mišinys 8 metus laikytas su mielėmis.
Intensyvios aukso spalvos šampanas kvepia svarainiais, apelsinų džemu bei šviežiomis bandelėmis. Sodrus, puikios dermės skonis išlieka itin ilgai.
Dozažas 2-3 g/l.
Patiekti 7-8 °C kaip aperityvą, prie riebesnės žuvies patiekalų, jūros gėrybių.
Aukso spalva su oranžiniu atspalviu. Stipriai kvepia svarainiais, skrebučiu, vanile, riešutais ir raudonais vaisiais. Intensyvus, neagresyvaus putojimo burnoje. Svarainių, ąžuolo statinių prieskonių poskonis.
Barrel-fermented from 70% Pinot and 30% Chardonnay with malo blocked, the multi-vintage Rodez NV Brut Cuvee des Grand Vintages delivers the layered mystery that I seek in the best Ambonnay wines, beginning with a nose of gentian and violet; ocean breeze, and crustacean shell reduction; not to mention intimations of the white peach, apple, grapefruit and pineapple that go on to constitute the luscious, tart-edged fruit matrix on this wine’s polished palate. There is both a shimmering mineral expression and a salivary gland-tugging saline savor in the long finish. Look for this to impress at table for at least another 2-3 years. (The bottle I tasted was disgorged in autumn of last year, as expressed by its lot number.)
Eric Rodez – aštuntosios kartos vynuogių augintojas, įsikūręs juodųjų vynuogių karalystėje – Ambonė (Ambonnay) miestelyje, klasifikuotame aukščiausia grand cru kategorija.
Jam priklauso vos 6 hektarai brandžių vynuogynų, per metus pagamina apie 40 tūkstančių butelių šampano. Šiuo metu beveik 80 procentų vyno pirminė fermentacija vykdoma burgundiško ąžuolo statinėse, šampanams naudojama didelė proporcija (apie 70 % ) rezervinių vynų.
„Eric Rodez“ šampano namams būdingas tvarumas ir atsakomybė gamtai bei ateities kartoms, todėl visiškai nenaudojami herbicidai bei pesticidai, vynuogynai prižiūrimi vadovaujantis ekologiniais ir biodinaminiais principais, naudojamas minimalus sulfitų kiekis. Netgi dalį šampano gamybos pasirinkimų lemia tai, kiek tai yra draugiška aplinkai (būtent dėl šios priežasties malolaktinis virsmas nėra blokuojamas).
Šių šampanų namų šampanus galima suskirstyti į tris linijas:
-Autoriniai šampanai, kuriuose galima pajusti visą Eric'o meistrystę kiekvieno derliaus pajautime ir bazinių vynų maišyme tam, kad geriausiai atskleistų savo viziją tiems metams; šiuos šampanus vis dar kuria pats Eric'as.
-„Solistai“: atskirų vynuogynų šampanai, kuriuose atsiskleidžia pati tikriausia to plotelio dvasia. Mintis kurti atskirų vynuogynų vynus kilo Eric'o sūnui - jis ir yra už juos atsakingas.
-„Empreinte“ (iš prancūzų kalbos - pėdsakas) linija - tėvo ir sūnaus bendras projektas, siekiantis įprasmintį tiek pačias vynuoges ('Chardonnay' ir 'Pinot Noir'), tiek jų išraiškas derliuje kuo tiksliau atliepiant Ambonnay Grand Cru dvasią. Tai it Rodez šeimos dovana, meilės daina Ambonė - nieko keista, žinant, kiek svarbi jiems ši vieta. Neveltui pats Eric'as net 31 metus dirbo kaimelio meru.
Šampano entuziastai ir kolekcionieriai didžiąją dalį „Eric Rodez“ šampanų nuperka dar prieš šiems patenkant į rinką, tad mes išties didžiuojamės ne tik draugyste su Rodez šeima, bet ir galimybe pasiūlyti šiuos autentiškus šampanus savo klientams.