Putojantis sausas
Vynui pagaminti naudojamos uogos surenkamos iš Grand Cru augimviečių, esančių Montagne de Reims. Naudojami bent šeši skirtingų derlių rezerviniai vynai (jie sudaro vidutiniškai 55 %), 80 % vyno yra brandinti nedidelėse ąžuolo statinėse.
Harmoningas, elegantiškas klasikinio metodo rožinis putojantis vynas kvepia šviežiomis ir sirpiomis vyšniomis, braškėmis, kreida, sviestine bandele. Burnoje vynas itin sausas, minerališkas, minkštos kreminės putos.
Patiekti 8-10 °C temperatūros prie krevečių, paltuso filė kepsnio pagardinto miško grybų ir bulvių piurė, aštrios vištienos patiekalų.
Light salmon pink, delicate copper reflections, very fine mousseux. Nuances of raspberries and pickled red cherries, delicately reminiscent of quince, some biscuit in the background. Medium-bodied, white apple, taut and tight-knit, fine acid structure, almost bone-dry in the finish, a multi-faceted accompaniment to food.
Ericas Rodezas – aštuntosios kartos vynuogių augintojas, įsikūręs juodųjų vynuogių karalystėje – Ambonė (Ambonnay) miestelyje, klasifikuotame aukščiausia grand cru kategorija. Jis turi vos 6 hektarus brandžių vynuogynų ir per metus pagamina apie 40 tūkstančių butelių šampano. Jo vyno gamybos stilius išsiskiria bazinio vyno fermentavimu ąžuolo statinėse. Ericas šio gamybos būdo subtilybių mokėsi Burgundijoje, Ronos slėnyje ir garsiuose „Krug“ šampano namuose. Po tokios praktikos jis pagaliau ryžosi gaminti savo stiliaus šampaną. Šiuo metu beveik 80 procentų vyno pirminė fermentacija daroma burgundiško ąžuolo statinėse, kur kontroliuojamas malolaktinės fermentacijos virsmas. Erico Rodezo šampano stilius labai panašūs į "Krug" ir "Bollinger". Ericas visiškai nenaudoja herbicidų, pesticidų ir vynuogynus prižiūri vadovaudamasis ekologiniais bei biodinaminiais principais. Didžioji dalis „Eric Rodez“ šampano iš anksto nuperkami šampano entuziastų ir kolekcininkų.