Putojantis sausas
Sužavėtas 'Pinot Noir' vynuogių skonio įvairove, Louis Roederer nusprendė parodyti tikrą šios vynuogės iš Montagne de Reims struktūrą ir galią su Vintage šampanu. Šiame į šiaurę nukreiptame vynuogyne vynuogės bręsta lėtai, todėl gaminamas šampanas gamybos proceso pradžioje kartais būna kiek grubokas. Šampano charakteris išryškėja po brandinimo ąžuolo statinėse. Sumaišius, Brut Vintage rūsiuose bręsta vidutiniškai 4 metus.
Aukso spalvos vynas išsiskiria minkšta puta, intensyvų sultingų raudonųjų vaisių ir lazdyno riešutų aromatu. Vėliau jis atsiskleidžia per subtilios lengvai skrudintos kakavos, pyrago ir vanilės natas. Burnoje jaučiamas vaisių, vanilės ir baltų gėlių akcentai.
Patiekti 8-10 °C temperatūros kaip aperityvą, prie omarų, paltuso filė kepsnio pagardinto miško grybų ir bulvių piurė, vištienos suktinukų su foie gras,traškių antienos salotų, saldžiarūgščių krevečių.
Šampano namai „Louis Roederer“ daugybei vyno gerbėjų asocijuojasi su legendiniu „Cristal prestige cuvee“, 1876-aisiais sukurtu specialiai Rusijos carui Aleksandrui II. Tačiau ir be šio šampano „Louis Roederer“ namai yra nepriekaištingos reputacijos. Iki šių dienų įmonės vairas išliko šeimos rankose, o verslui vadovauja septintos kartos atstovas Fredericas Rouzaud, vienos žymiausių Šampanės moterų Camille Roederer anūkas. Šiuo metu "Louis Roederer" du trečdalius savo šampanų gamina tik iš nuosavuose vynuogynuose išaugintų vynuogių. Jiems priklauso 240 ha vynuogynų, kurių dauguma auga grand cru teritorijose, todėl net jų bazinis „Louis Roederer Brut Premier“ šampanas, pasižymi aristokratiška elegancija. Derliaus metais pažymėti šampanai net ir prastesniais metais stebina nepriekaištingu stiliumi, kompleksija ir ilgaamžiškumu.