Putojantis sausas
Šampanas pagamintas iš 100% 'Chardonnay' vynuogių: 90 % 'Chardonnay' iš Premier Cru Mareuil-sur-Aÿ ir 10 % 'Chardonnay' iš Grand Crus Chouilly ir Oiry kaimelių mišinio. Baziniai vynai, kurie naudoti šio šampano gamybai: 60% 2018 m., 25% 2017m. ir 15% nuo 2016 m. Šampanas 30 mėn. laikytas su mielėmis.
Švelniai į pietus nukreiptuose Mareuil-sur-Aÿ šlaituose užaugusios 'Chardonnay' įgauna mėsingą dosnumą. Hébrart pristato meistriškai sukurtą šio ryškaus šiaudinio atspalvio šampaną, kuris žavi elegantiška gaiva, vidutiniu kūnu. Geltonųjų slyvų ir baltųjų persikų aromatai persipina su greipfruto ir citrinų žievelės kvapais, sukurdami sultingumą, pasižymintį turtingu prieskonių sudėtingumu ir prinokusių vaisių ilgu poskoniu. Šampano minerališkumas išlaiko gaivumą, kurį strategiškai sustiprina gerai išdėstyta Chouilly/Oiry struktūra.
Dozažas: 5g/l.
Tiekti 6-8 °C kaip aperityvą, prie mėsingesnės žuvies, lengvai rūkyto ungurio, langusto, mėsingų austrių.
Disgorged in May 2020, the new release of Hébrart's NV Extra-Brut Blanc de Blancs Premier Cru wafts from the glass with inviting aromas of Anjou pear, white peach, linden and brioche. Medium to full-bodied, elegantly textural and enveloping, it's bright and precise, with racy acids, a pinpoint mousse and a long, chalky finish. It's a touch drier than previous renditions (which were typically dosed as brut), and that really foregrounds the pristine quality of the fruit.
Jean-Paul Hébrart 1997 metais iš savo tėvo Marco Hébrarto perėmė įkurtą „Champagne Marc Hébrart“ šampano namų valdymą. Ūkis įsikūręs Vallée de la Marne subregione Šampanės regione. Marc Hébrart pradėjo gaminti šampaną savo vardu 1964 metais. Šiuo metu šeima valdo 14 hektarų vynuogynų, išsidėsčiusių 65 sklypuose šešiuose kaimuose: 1er cru vynuogynuose Mareuil-sur-Aÿ, Avenay-Val-d'Or ir Bisseuil bei Grand Cru kaimuose Aÿ, Chouilly ir Oiry Côte des Blancs regione.
„Spécial Club Champagne“ yra aukščiausia klasifikacijos pakopa, kurią gali pasiekti šampano augintojai. Klubo įsipareigojimas kokybei yra griežtas ir reikalaujantis daug pastangų, nes alinantis daugiasluoksnis tikrinimo procesas prasideda kiekvienais metais vasario pradžioje. Marc Hébrart yra Club Trésors de Champagne arba "Spécial Club" narys nuo 1985 m.
Vyno stilius
Hébrart šampanai yra svarūs ir eskpresyvūs, tačiau nėra sunkūs. Apskritai visas asortimentas yra aukštos kokybės ir pasižymi puikiu kainos ir kokybės santykiu.
Prestižiniai vynuogynai
Vyninei priklauso prestižiniai vynuogynai, įsigyti dar nuo 1962 metų. Tarp jų išsiskiria:
Juos papildo ir mažiau garsūs, tačiau savitomis charakteristikomis pasižymintys Avenay-Val-d'Or ir Bisseuil vynuogynai.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Jean-Paul Hébrart šampanai yra puikiai subalansuoti ir skanūs gerti iš karto, tačiau kartu turi potencialą sėkmingai bręsti ir tobulėti. Pavyzdžiui, „Spécial Club“ šampanai brandinami 36 mėnesius prieš išleidžiant į rinką, o tai suteikia jiems papildomo kompleksiškumo ir gilumo.