1–10 iš 10
Jean-Paul Hébrart 1997 metais iš savo tėvo Marco Hébrarto perėmė įkurtą „Champagne Marc Hébrart“ šampano namų valdymą. Ūkis įsikūręs Vallée de la Marne subregione Šampanės regione. Marc Hébrart pradėjo gaminti šampaną savo vardu 1964 metais. Šiuo metu šeima valdo 14 hektarų vynuogynų, išsidėsčiusių 65 sklypuose šešiuose kaimuose: 1er cru vynuogynuose Mareuil-sur-Aÿ, Avenay-Val-d'Or ir Bisseuil bei Grand Cru kaimuose Aÿ, Chouilly ir Oiry Côte des Blancs regione.
„Spécial Club Champagne“ yra aukščiausia klasifikacijos pakopa, kurią gali pasiekti šampano augintojai. Klubo įsipareigojimas kokybei yra griežtas ir reikalaujantis daug pastangų, nes alinantis daugiasluoksnis tikrinimo procesas prasideda kiekvienais metais vasario pradžioje. Marc Hébrart yra Club Trésors de Champagne arba "Spécial Club" narys nuo 1985 m.
Skaityti daugiauPutojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Vyno stilius
Hébrart šampanai yra svarūs ir eskpresyvūs, tačiau nėra sunkūs. Apskritai visas asortimentas yra aukštos kokybės ir pasižymi puikiu kainos ir kokybės santykiu.
Prestižiniai vynuogynai
Vyninei priklauso prestižiniai vynuogynai, įsigyti dar nuo 1962 metų. Tarp jų išsiskiria:
Mareuil-sur-Aÿ 1er Cru – pagrindinis vyninės vynuogynas, kuriame auginamos ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ vynuogės.
Chouilly ir Oiry Grand Cru – aukščiausios klasės vynuogynai, kuriuose auginamos ‘Chardonnay’ vynuogės.
Aÿ Grand Cru – garsus vynuogynas, kuriame auginamos ‘Pinot Noir’ vynuogės.
Juos papildo ir mažiau garsūs, tačiau savitomis charakteristikomis pasižymintys Avenay-Val-d'Or ir Bisseuil vynuogynai.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Jean-Paul Hébrart šampanai yra puikiai subalansuoti ir skanūs gerti iš karto, tačiau kartu turi potencialą sėkmingai bręsti ir tobulėti. Pavyzdžiui, „Spécial Club“ šampanai brandinami 36 mėnesius prieš išleidžiant į rinką, o tai suteikia jiems papildomo kompleksiškumo ir gilumo.