Putojantis sausas
„Spécial Club Champagne“ yra aukščiausia klasifikacijos pakopa, kurią gali pasiekti šampano augintojai. Klubo įsipareigojimas kokybei yra griežtas ir reikalaujantis daug pastangų, nes alinantis daugiasluoksnis tikrinimo procesas prasideda kiekvienais metais vasario pradžioje. Marc Hébrart yra Club Trésors de Champagne arba "Spécial Club" narys nuo 1985 m.
2019 metų derliaus šampanas elegantiškai mėsingas, puikiai subalansuotas, sodrus, subtilus, kuriame besiskleidžiantys šviežių persikų ir abrikosų, pyrago, grietinėlės, alyvų ir pakalnučių aromatai sukuriantys sudėtingą ir ilgą citrusinių vaisių ir minerališkų natų poskonį. Jūros purslų, prinokusių aviečių ir šviežių gėlių skoniai bei sultinga rūgštis burnoje sukuria rafinuotą putų žaismą.
'Pinot Noir' vynuogės iš Mareuil-sur-Aÿ 1er Cru Vieilles Vignes (Faubourg D'enfer, Croix Blanche, Pruche, Haut de Varille), Louvois Grand Cru (Le Mont, Les Hauts, 'Chardonnay' iš Mareuil-sur-Aÿ 1er Cru Vieilles Vignes (Beauregard, Ramonette, Buisson Saint Loup, Clef) augaviečių.
Po malolaktinio virsmo šampanas 48 mėn. laikytas su mielėmis.
Dozažas: 6g/l.
Patiekite 6-8 °C kaip aperityvą, su jūros gėrybėmis, austrėmis, minkštųjų sūrių lėkšte.
Disgorged in July 2019, Hébrart's 2015 Brut Premier Cru Special Club is showing as well as I predicted, wafting from the glass with scents of white peach, apple blossom, iris, papaya and freshly baked bread. Medium to fullbodied, charming and gourmand, it's elegantly fleshy, with succulent acids, an ample core of fruit, a delicate pinpoint mousse and a mouthwateringly saline finish.
Jean-Paul Hébrart 1997 metais iš savo tėvo Marco Hébrarto perėmė įkurtą „Champagne Marc Hébrart“ šampano namų valdymą. Ūkis įsikūręs Vallée de la Marne subregione Šampanės regione. Marc Hébrart pradėjo gaminti šampaną savo vardu 1964 metais. Šiuo metu šeima valdo 14 hektarų vynuogynų, išsidėsčiusių 65 sklypuose šešiuose kaimuose: 1er cru vynuogynuose Mareuil-sur-Aÿ, Avenay-Val-d'Or ir Bisseuil bei Grand Cru kaimuose Aÿ, Chouilly ir Oiry Côte des Blancs regione.
„Spécial Club Champagne“ yra aukščiausia klasifikacijos pakopa, kurią gali pasiekti šampano augintojai. Klubo įsipareigojimas kokybei yra griežtas ir reikalaujantis daug pastangų, nes alinantis daugiasluoksnis tikrinimo procesas prasideda kiekvienais metais vasario pradžioje. Marc Hébrart yra Club Trésors de Champagne arba "Spécial Club" narys nuo 1985 m.
Vyno stilius
Hébrart šampanai yra svarūs ir eskpresyvūs, tačiau nėra sunkūs. Apskritai visas asortimentas yra aukštos kokybės ir pasižymi puikiu kainos ir kokybės santykiu.
Prestižiniai vynuogynai
Vyninei priklauso prestižiniai vynuogynai, įsigyti dar nuo 1962 metų. Tarp jų išsiskiria:
Juos papildo ir mažiau garsūs, tačiau savitomis charakteristikomis pasižymintys Avenay-Val-d'Or ir Bisseuil vynuogynai.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Jean-Paul Hébrart šampanai yra puikiai subalansuoti ir skanūs gerti iš karto, tačiau kartu turi potencialą sėkmingai bręsti ir tobulėti. Pavyzdžiui, „Spécial Club“ šampanai brandinami 36 mėnesius prieš išleidžiant į rinką, o tai suteikia jiems papildomo kompleksiškumo ir gilumo.