Putojantis sausas
Dėl terroir, vynuogyno ekspozicijos, šio sklypo vynuogių kokybės Jean-Paul Hébrart Clos Le Léon šampaną mato kaip būsimą namų stiliaus veidą.
Šampanas erdvus ir subalansuotas. Citrinos žievelė, mandarinų aliejus, mėtos, susmulkintos uolienos ir šalavijas suteikia 2016-iesiems ryškios asmenybės statusą. Tai sodrus variantas su santūrumo jausmu.
Sulčių fermentacija ir vyno brandinimas 7 mėn. vyko ąžuolo statinėse. Šampanas su mielėmis laikytas 72 mėn. Vynmedžiai auga Dizy 1er Cru; Clos de Léon augavietėje.
Dozažas: 3g/l.
Tiekti 6-8 °C kaip aperityvą, prie mėsingesnės žuvies, lengvai rūkyto ungurio, langusto, mėsingų austrių.
"The 2016 Brut Clos Le Léon, 100% Chardonnay from Clos Le Léon in Dizy, is airy and gracious in feel. Lemon peel, tangerine oil, mint, crushed rocks and sage give the 2016 its effusive personality. This understated Champagne is impeccable in its balance. This was raised in oak barrique and saw no malolactic fermentation. Dosage is 3 grams per liter. Disgorged between April 2023 and October 2023."
Jean-Paul Hébrart iš savo tėvo Marco 1997 m. perėmė Marc Hébrart šampano namų valdymą.Ūkis įsikūręs Vallée de la Marne Šampanės regiono subregione. Jeano Paulo tėvas gamina šampaną Marc Hébrart vardu nuo 1964 m. Hébrart šeima ūkininkauja 14 hektarų vynmedžių 65-ose skirtingose vietose 6 kaimuose: 1er cru vynuogynuose Mareuil-sur-Aÿ, Avenay, Val d'Or ir Bisseuil bei Grand Cru kaimuose Aÿ, Chouilly ir Oiry Côte des Blancs. „Spécial Club Champagne“ yra aukščiausia klasifikacijos pakopa, kurią gali pasiekti šampano augintojai. Klubo įsipareigojimas kokybei yra griežtas ir reikalaujantis daug pastangų, nes alinantis daugiasluoksnis tikrinimo procesas prasideda kiekvienais metais vasario pradžioje. Marc Hébrart yra Club Trésors de Champagne arba "Spécial Club" narys nuo 1985 m. Hébrart šampanai yra intelektualiai patrauklūs, sotūs ir dosnūs, tačiau nėra sunkūs. Apskritai visas asortimentas yra nuolat aukštos kokybės ir pasižymi puikiu kainos ir kokybės santykiu.