Raudonasis sausas
Puikaus derliaus metų vynas klasikinio stiliaus, elegantiškas, mėsingas, geros struktūros, aksominės tekstūros. Aromatinė vyno puokštė susideda iš kedro, tabako, prieskonių, gervuogių, vyšnių. Burnoje - sirpių taninų, galingo vaisiško skonio bei ilgo poskonio. Puikaus brandos potencialo raudonasis Bordo.
Verta dekantuoti valandą prieš tiekiant 16-18 °C Cabernet Sauvignon vynams skirtose taurėse. Puikiai derės su ant griliaus kepta jautiena ar ėriena.
Young, as you would expect, the wine is solidly built, with crisp, red, bright, but still juicy, fruits. Medium/full bodied, with hints of secondary nuances starting to pop out, the finish offers classically styled, bright, red berries, pepper and cassis. Give it another 5 years or so. The wine was made from a blend of 75% Cabernet Sauvignon, 22% Merlot and 3% Cabernet Franc.
Tasted at a vertical tasting at the château.The 2008 Haut Batailley is service back to normal after the rather lacklustre 2007. It has a well defined, blackberry, minerally nose that has a sense of brightness and vivacity—a vivid set of aromatics that entice you inwards. The palate is medium-bodied with fine tannin, crisp and focused with great tension and energy. I appreciate the purity embroidered into this wine from start to finish, the manner in which it gently fans out towards the long and precise finish. Excellent for the vintage, this is probably very good value in today's market.
Vienas seniausių ūkių Medoke, savo pavadinimą pelnęs dėl mūšio vykusio toje vietoje 1452 metais, kuriame prancūzai atsikovojo Chateau Latour iš anglų („bataille“ reiškia "mūšis" pranc.). Tai buvo svarbus įvykis regiono istorijoje, užbaigęs anglų karaliavimą. XVI amžiuje toje vietoje buvo pasodinti pirmieji vynmedžiai. Napoleono III įsakymu 1855 metais sudarytoje Bordo vynų klasifikacijoje Chateau Batailley ūkis buvo priskirtas 5-tam Grand Cru Classe lygiui.