Raudonasis sausas
Vynas, dvelkiantis elegancija, daromas iš atskiro 50+ metų amžiaus Guérin vynuogyno, augančio Rouanne kalvos apačioje, pateikia savitą unikalaus vynuogyno interpretaciją. Šiame 1,5 hektaro sklype kitoks dirvožemio tipas: rausvas molis, apaugęs kalkakmenio akmenukais. Vynas sudėtingas ir žavingas, įtaigiai švelnus. Nuostabūs marcipano, gervuogių ir laukinių našlaičių skoniai susilieja su būdingu Rouanne vynuogynų minerališkumu..
Vyno fermentacija vykdyta betoninėse talpose, brandinimas didėse (600 litrų) ir mažose ąžuolo statinėse truko 12 mėn.
Likutinis cukarus kiekis - 1,6 g/l.
Rūgšties kiekis - 3,4 g/l.
Teikti 16-18 °C prie ėrienos, avienos, elnienos, troškinių su grybais, patiekalų su pomidorais, brandintų sūrių.
"Tai nežinoma miegančioji gražuolė, laukianti, kol vyndarys ją tikrai pamils “, - taip apie Château de Rouanne kalba 2019 m ūkį įsigijęs Château de Saint Cosme savininkas ir vyndarys Louis Barruol. Tai 177 ha istorinis dvaras su XII a. viduramžių pilimi ir senesniais nei 50 metų vynmedžiais, augančiais Plioceno kalkalmenyje, įsikūręs pietiname Ronos upės slėnyje. Louis Barruol Château de Rouanne vyno gamybai naudoja panašią filosofiją kaip ir Saint Cosme, pabrėždamas išskirtinį vėsesnio klimato šviežumą su būdingu Pietų Ronos brandumu.