Raudonasis sausas
Taurus, koncentruotas, struktūriškas raudonasis vynas kvepia miško paklote, žibuoklėmis bei figomis, maltais pipirais, dirvožemiu. Vos juntamas sūrstelėjimas tik dar labiau sustiprina aromatus, gaivi vyno rūgštis suteikiama dermę ir harmoniją.
Vynas šviežias ir subtilus, atsižvelgiant į saulę ir pietinės Ronos šilumą. Unikalus mikroklimatas kartu su 60 metų senumo vynmedžiais ir ekologine vyno gamyba paverčia Château de Saint Cosme Gigondas etaloniniu šio regiono vynu.
Vynas 12 mėnesių brandintas ąžuolo statinėse: 20 % iš jų naujos, 50 % naudotos nuo vieno iki keturių kartų, 30 % nerūdijančio plieno talpos.
Tiekti 16-18 C prie keptos žvėrienos, troškintos mėsos patiekalų ar tvirtų brandintų sūrių.
Made from a blend of 60-year-old vines of Grenache, Syrah, Mourvèdre and Cinsault, this is a graceful expression of what cooler microclimates in Gigondas can deliver. The wine is enjoyable in its youth, with notes of blackberries, plums, wild rosemary, violets, green peppercorn, and sandalwood. However, cellaring this elegant wine another year or two will be rewarding. — Anna-Christina Cabrales
"Château de Saint Cosme“ – seniausias vyno ūkis Žigondo (Gigondas) kaimelio apylinkėse. Rašytiniuose šaltiniuose jis minimas nuo 1416 metų, tačiau vynas šioje vietovėje buvo daromas jau gerokai anksčiau: „Chateau de Saint Cosme“ rūsiuose yra puikiai išlikusių II a. siekiančių fermentavimo talpų, iškaltų akmenyje. Dabartinių vyninės savininkų protėviai ūkį įsigijo 1570 metais, šiuo metu jame dirba keturioliktoji Barruolų šeimos karta. „Chateau de Saint Cosme“ priklauso 15 ha senų (60 metų) vynuogynų Žigondo apeliacijoje, o nuo 1997 metų jie taip pat dirba kaip vyno pirkliai bei gamina kitų Ronos apeliacijų vyną.