Raudonasis sausas
Vynas daromas iš atskiro Hominis Fides seno vynuogyno. 2020-ųjų derlius demonstruoja rafinuotus mioceno smėliui būdingus taninus ir gylį. Tai lengvai
paslaptingas vynas. Fermentacijai naudotos vynuogės pilnomis kekėmis. Vynas 12 mėn. brandintas: 20 % naujose statinėse – 50 % antro naudojimo,
30% antro/trečio naudojimo. Bijūnai, rytietiški prieskoniai, derva, mėlynės dominuoja aromate.Nefiltruotas.
Patiekti 17-18 °C temperatūros prie kepto kalakuto ar anties, ilgai troškintų jautienos troškinių pagardintų grybais. Taip pat šis vynas puikiai dera su kietais, brandžiais sūriais, kurie yra pagardinti trumais.
"Château de Saint Cosme“ – seniausias vyno ūkis Žigondo (Gigondas) kaimelio apylinkėse. Rašytiniuose šaltiniuose jis minimas nuo 1416 metų, tačiau vynas šioje vietovėje buvo daromas jau gerokai anksčiau: „Chateau de Saint Cosme“ rūsiuose yra puikiai išlikusių II a. siekiančių fermentavimo talpų, iškaltų akmenyje. Dabartinių vyninės savininkų protėviai ūkį įsigijo 1570 metais, šiuo metu jame dirba keturioliktoji Barruolų šeimos karta. „Chateau de Saint Cosme“ priklauso 15 ha senų (60 metų) vynuogynų Žigondo apeliacijoje, o nuo 1997 metų jie taip pat dirba kaip vyno pirkliai bei gamina kitų Ronos apeliacijų vyną.