Baltasis sausas
Netoli Gigondas, garsiosios pietinės Ronos apeliacijos, Saint Cosme priklausantis, vynuogynas Saint Martin pasižymi unikaliomis dirvožemio ir klimato savybėmis. Dirvožemyje esantis klinties kiekis yra kone dvigubai didesnis, nei minėtame Gigondas.
Vynuogių sultys fermentuojamos ir brandinamos dalimis: 20% - 600 l. statinėse, 50% - antrą/ trečią kartą naudotose prancūziško ąžuolo statinėse. Likusi dalis vyno, 30% fermentuojama ir brandinama nerūdijančio plieno talpose. Taip išsaugoma ne tik šviežia, gaivi vyne juntama rūgštis, bet ir papildoma vyno tekstūra.
Šviesaus aukso atspalvio vynas kvepia nokiais persikų, zefyrų ir prancūziškų rožių aromatais. Burnoje vynas pilno kūno, juntami nokūs tropinių vaisių ir minerališkas skonis.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie cukinijos-moliūgo makaronų pagardintų sūrio padažu, ėrienos kepsnio ar keptos triušienos.
"Château de Saint Cosme“ – seniausias vyno ūkis Žigondo (Gigondas) kaimelio apylinkėse. Rašytiniuose šaltiniuose jis minimas nuo 1416 metų, tačiau vynas šioje vietovėje buvo daromas jau gerokai anksčiau: „Chateau de Saint Cosme“ rūsiuose yra puikiai išlikusių II a. siekiančių fermentavimo talpų, iškaltų akmenyje. Dabartinių vyninės savininkų protėviai ūkį įsigijo 1570 metais, šiuo metu jame dirba keturioliktoji Barruolų šeimos karta. „Chateau de Saint Cosme“ priklauso 15 ha senų (60 metų) vynuogynų Žigondo apeliacijoje, o nuo 1997 metų jie taip pat dirba kaip vyno pirkliai bei gamina kitų Ronos apeliacijų vyną.