Baltasis sausas
Puiki trijų vynuogių vynuogių veislių sąjunga: Furmint (85%) dalinasi rūgštimi ir svarumu, Kabar (8%) indėlis - aromatai, Hárslevelű (7%)- aštrumas, visa tai sudaro puikią vyno vienybę. 80% vyno 3 mėn. brandinta nerūdijančio metalo talpose, 20% ąžuolo statinėse. Gaivus ir svarus, švelnios rūgšties, pikantiškų prieskoninių žolelių aromatų.
Patiekite 8-10 ºC prie paukštienos ar žuvies patiekalų.
Château Dereszla buvo įkurta XV a., tai istorinis Tokajaus regiono ūkis. Po Antrojo pasaulinio karo jis tapo Vengrijos kooperatyvo dalimi. Nuo 2000 m. ūkį valdo d'Aulanų šeima iš Prancūzijos (Šampanės), tvirtai tikėdama, kad vyno daryklą tokiame istoriniame regione verta vėl atgaivinti. Šeima greitai modernizavo ir supaprastino vyno gamybą, kad sukurtų visame pasaulyje žinomus vynus. Ypatingo dėmesio verti ne vien klasikiniai saldieji, bet ir sausieji vynai, pagaminti iš vietinių vynuogių veislių.
Dereszla valdo apie 60 hektarų, esančių Tokaji vyno regione, kuris nuo 2002 metų yra įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldą.Vynuogynai yra 8 skirtingose vietose. Ši įvairovė sukuria puikias sąlygas maišyti ir gaminti išskirtinius saldžius desertinius vynus bei aukštos kokybės sausus baltuosius vynus.