Saldusis saldus
Vynas gaminamas iš dviejų tipų vynuogių sumaišius jų sultis: pilkojo kekero (Botrytis cinerea) paveiktų uogų ir pernokusių kekių, nuskintų vėlyvą rudenį. Jo ypatumas yra tas, kad jis fermentuojamas ir brandinamas ąžuolo statinėse 20 mėnesių po mielių membrana, dėl kurios vyne atsiranda žalių graikinių riešutų ir migdolų natos, nokių tropinių vaisių, medaus aromatų. Švelnus, gaivios rūgšties. Ilgo poskonio.
Likutinis cukraus kiekis -77,9g/l. Rūgšties- 6,7 g/l
Tiekti 10-12 °C prie desertų, sūrių, tropinių vaisių lėkštės.
Château Dereszla buvo įkurta XV a., tai istorinis Tokajaus regiono ūkis. Po Antrojo pasaulinio karo jis tapo Vengrijos kooperatyvo dalimi. Nuo 2000 m. ūkį valdo d'Aulanų šeima iš Prancūzijos (Šampanės), tvirtai tikėdama, kad vyno daryklą tokiame istoriniame regione verta vėl atgaivinti. Šeima greitai modernizavo ir supaprastino vyno gamybą, kad sukurtų visame pasaulyje žinomus vynus. Ypatingo dėmesio verti ne vien klasikiniai saldieji, bet ir sausieji vynai, pagaminti iš vietinių vynuogių veislių.
Dereszla valdo apie 60 hektarų, esančių Tokaji vyno regione, kuris nuo 2002 metų yra įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldą.Vynuogynai yra 8 skirtingose vietose. Ši įvairovė sukuria puikias sąlygas maišyti ir gaminti išskirtinius saldžius desertinius vynus bei aukštos kokybės sausus baltuosius vynus.