Raudonasis sausas
Galingas, sodrus, bet kartu elegantiškas ir švelnus vynas kvepia raudonomis slyvomis, mėlynėmis, avietėmis, saldymedžiu, tabaku. Burnoje juntami jauni, traškūs taninai bei vaisiška rūgštis. Château du Cèdre ūkio vynmedžiai yra auginami skirtinguose dirvožemio tipuose. Akmens riedulių gausus molio ir kalkakmenio dirvožemis vynui suteikia sodrius taninus. Tuo tarpu, uogos sirpstančios sunkaus molio ir smėlio dirvoje pasižymi sodriu ir intensyviu skoniu bei aromatu.Vynmedžių amžius - 30 metų.
Prieš fermentaciją vynuogės 30 d. vytinamos. Fermentacija vykdoma nuolat palaikant 28°C temperatūrą. Malolaktinė fermentacija vykdoma betoninėse talpose. Vėliau, vynas 18 mėn. yra brandinamas senose ąžuolo statinėse.
Vynas be pridėtinių sulfitų.
Vyno brandinimo potencialas apie 20 metų.
Tiekti 16-18 °C prie troškinių - daržovių, grybų, mėsos; raudonos mėsos kepsnių, lazanijos.
The top wine of this estate, this was bottled without added sulfur and is developing well. It has great richness as well as density. Blackberry fruitiness shines through dry core, promising an exciting future. The wine will be ready from 2024. Organic.
Prieš 20 metų pradėję daryti vyną broliai Pascal ir Jean-Marc Verhaeghe pasirinko kelią, padedantį sunokinti kokybišką vynuogių derlių, mažą derlingumą ir ekologinius ūkininkavimo principus. Apjungdami Burgundijos bei Bordo vyno gamybos tradicijas jie siekia savo vynuose atskleisti Cahors apeliacijos charakterį.