Raudonasis sausas
„Barbaresco Riserva Ovello“ yra vienas iš išskirtinių serijos vynų. Ovello iš karto atsiskleidžia intensyviais 'Nebbiolo' aromatais, kuriuose dominuoja saldymedžio, deguto, mėlynų gėlių ir pelenų natos. Skonis sodrus, pilnas aviečių, sultingų Marasca vyšnių, saldymedžio ir muskato riešutų akcentų. Tvirta taninų struktūra suteikia šiam vynui išskirtinio charakterio ir ilgaamžiškumo potencialą.
Tiekti 16-18 C prie raudonos mėsos kepsnių, antienos filė raudono vyno padaže, patiekalų su grybais ir parmezanu.
A perfect mixed garden, with aromas of turned soil, blackberries ready to be picked, herbs fragrantly filling the air and warmed raspberries sitting in their basked weave their way into and out of the glass. Savory flavors of mixed herbs, tobacco and licorice root open the palate as flavors of cherry and marionberries pop with fresh acidity against a frame of elegant and taut tannins.
Produttori del Barbaresco kooperatyvas buvo įkurtas 1958 metais ir šiuo metu yra laikomas vienu geriausių Barbaresco vyno gamintojų ir pavyzdžiu kitiems kooperatyvams visame pasaulyje.
Šiuo metu jam priklauso apie 50 narių ir 120 ha Nebbiolo vynuogynų Barbaresco apeliacijoje. Kiekvienai šeimai visiškai priklauso jos žemė ir jos vardas yra rašomas ant atskiro vynuogyno Barbaresco vynų etikečių. Šie vynai yra gaminami tik ypatingais derliaus metais, o vynuogės skinamos devyniose geriausiose Barbaresco apylinkės zonose: Asili, Rabaja, Pora, Montestefano, Ovello, Pajé, Montefico, Muncagota ir Rio Sordo.