Raudonasis sausas
„Château Durfort-Vivens“ vynuogynai, netoli Garonos upės, užima 62 ha plotą. Čia dominuoja žvirgždo dirvožemis. Tai pirmasis Margaux Crus Classés vynuogynas, gavęs ekologinės ir biodinaminės žemdirbystės sertifikatus. Chateau Durfort vyno aromatai išsiskiria mėlynių, gervuogių bei subtiliais kedro akcentais. Burnoje vynas vidutinio svarumo, švelniais taninais bei sau netipišku minkštu stiliumi bei harmoninga pabaiga.
Tiekti 16-18 C prie jautienos kepsnio, Ossobuco troškinio arba brandintų sūrių.
Chateau Durfort Vivens 1855 metų Medoc Grand Cru klasifikacijoje buvo priskirtas antrosioms augavietėms, tačiau jau iki tada ūkis buvo itin populiarus ir garsėjo vyno kokybe, o 1844 metų vynas savo kaina Bordo regione nusileido tik Chateau Margaux. 1961 metais ūkį įsigijo Lurton vyndarių šeima, kuri jį valdo iki šiol. Margaux apeliacijoje esančiam ūkiui priklauso 55 ha vynuogynų, apsodintų Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (24%) ir Cabernet Franc (6%) vynuogėmis. Pagrindinis Chateau Durfort Vivens vynas yra fermentuojamas medinėse ir cemento talpose bei vidutiniškai brandinamas 18 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse, kurių apie 40% būna naujos.