Raudonasis sausas
Šis vynas priklauso trečiųjų ūkiui sąrašui 1855 metų Medoc klasifikacijoje.
Vynuogynų, naudojamų pirmajam vynui gaminti, amžius ne jaunesnis kaip 35 metai. Po nurinkimo vynuogės fermentuojamos cementinėse ir nerūdijančio plieno talpose, varijuojančiuose nuo 80 iki 160 hektolitrų. Malolaktinė fermentacija vykst tose pačiose talpose. Vynas brandinamas 14-16 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse; priklausomai nuo metų pirmo naudojimo statinių kiekis varijuoja tarp 80% ir 100%.
Gilios granato spalvos vynas kvepia raudonosiomis ir juodosiomis uogomis, slyvomis, kurias papildo šilkmedžio, džiovintų rožių žiedlapių ir medžio dūmų natos. Bunroje vynas vidutinio kūno, ypatingai nokių taninų, išraiškingų raudonųjų ir juodųjų vaisių aromatų. Intensyvaus, ilgo ir aromatingo poskonio.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie klasikinių mėsos patiekalų.
Aromas of blueberries and stone with some dried-flower notes. The palate is medium-bodied with firm, silky tannins and a medium finish. Linear and refined with a very fine line of tannins running through it.
The 2017 Malescot St. Exupery is a blend of 58% Cabernet Sauvignon and 42% Merlot aged in French oak, 70% new. Medium to deep garnet-purple in color, it is redolent of warm red and black currants, kirsch and raspberry pie on the nose with floral wafts, tobacco and wild sage in the background plus a hint of pencil shavings. Medium-bodied, it is packed with expressive red and black fruits and is velvety and refreshing, finishing long.
Starts out strongly, attractive high fruit aromatics on the nose, acidity a touch sharp but they do a great job of balancing it with plush well-expressed plum and cassis fruit, carefully placed with elegance and poise.