Raudonasis sausas
Merlot, Cabernet Franc ir Cabernet Sauvignon vynuogės sukuria subtilų ir tvirtą aromatinį kompleksą. Gana intensyvias raudonų vaisių natas pagyvina subtilus pikantiškas pojūtis. Elegantiškas apvalumas vynui suteikia tam tikro jautrumo, o tvirta struktūra, kramtomumas ir mėsinga pusė suteikia galingo charakterio.
Vynuogių sulčių alkoholinės fermentacijos metu, nerūdijančio plieno talpose, maceracijos procesas truko 3 - 4 sav. Vyno brandinimas vyko prancūziško ąžuolo statinėse.
Intensyvios rubino spalvos vynas kvepia raudonaisiais ir juodaisiais serbentais, slyvomis, saldymedžiu ir nauja oda. Rūgšties kiekis vyne kiek žemesnis, tačiau apvalių, sukramtomų taninų kiekis suteikia vynui nemažą potencialą bręsti butelyje.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūro prie putpelės įdarytos anties kepenėlių paštetu (foie gras), žvėrienos troškinio, ar upinės nėgės raudonojo vyno padaže.
This is quite seductive. It only takes one sniff and sip to get you interested in all of its flowers, chocolate-covered plums, espresso and black cherries with just a bit of blue fruit. Opulent, fleshy, polished and concentrated, as well as refined, give it a year or two for the oak to integrate and it is going to be even better. The next time someone says Bordeaux is expensive, pop a bottle of this. Drink from 2023-2036.
Vibrant nose of wild raspberries, brambleberries, lemon zest, thyme and sandalwood. It’s medium-to full-bodied with firm, tight-grained tannins and bright acidity. Vibrant and fragrant. Firm yet elegant finish. Drink after 2024.
Château La Vieille Cure tapo pastebimu ir lyderiaujančiu ūkiu Fronsac apeliacijoje, kai jį 1986 metais įsigijo du amerikiečiai draugai. Jie išplėtė ir atnaujino vynuogynus bei pastatė naują, modernią vyninę, kurioje tapo įmanoma gaminti, brandinti ir išpilstyti savo vyną. Šių investicijų dėka ūkis, anksčiau žinomas tik apeliacijos viduje, šiuo metu yra eksportuojamas į 25 šalis visame pasaulyje.