Raudonasis sausas
Šiam vynui skirtos 'Nebbiolo' vynuogės auga 400 m. aukštyje, kalkingoje molio dirvoje. Po fermentacijos nerūdijančio plieno talpyklose, vynas 1 metus brandinamas prancūziškose ąžuolo statinėse, o vėliau dar 2 mėnesius butelyje.
Nebbiolo Langhe DOC 2022 vynas išsiskiria laukinių vyšnių, aviečių ir džiovintų rožių aromatais. Burnoje jaučiasi tvirtų taninų išraiška ir puikiai subalansuota rūgštis. Poskonyje atsiskleidžia skaldyto akmens bei vyšnių kauliukų skonio akcentai.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie raudonos mėsos patiekalų, žvėrienos, brandintų sūrių, sumuštinių su trumais.
„Pira“ – tai sena vyndarių šeima, kurios šaknys siekia XVII amžių. Gigi Pira, legendinis senosios mokyklos atstovas, kūrė vynus iš savo sklypų Cannubi, San Lorenzo ir Via Nuova vynuogynuose. Jo aistra tradicijoms buvo tokia stipri, kad jis tapo paskutiniuoju senojo stiliaus vyndariu. Nuo 1980 m. „Pira“ istoriją tęsia Chiara Boschis kartu su savo tėvais Franco ir Ida, kurie, puoselėdami artimą draugystę ir pagarbą Gigi Pirai, atstovauja istorinei „Barolo“ gamintojų šeimai. Chiara Boschis yra viena pirmųjų moterų, įsiliejusių į „Barolo“ vyndarystės pasaulį, ir jos stilius skiriasi nuo tradicinio. Ji kuria ryškius, vaisiškus, aromatingus vynus su švelnesniais taninais. Vynuogės auginamos vadovaujantis ekologijos principais, o visi darbai atliekami rankomis.
Vyno stilius
„Pira“ vynai pasižymi išskirtiniu charakteriu, kuriame dera tradicijos ir modernumas. Tai elegantiški, harmoningi vynai, atspindintys „Barolo“ terroir unikalumą.
Prestižiniai vynuogynai
„Pira“ valdo prestižinius vynuogynus, esančius garsiausiuose „Barolo“ regiono vietovėse:
Šiuos garsius vynuogynus papildo ir kiti, mažiau žinomi, tačiau ne mažiau vertingi sklypai, kuriuose auginamos ‘Nebbiolo’ vynuogės.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„Pira“ vynai pasižymi puikiu balansu tarp jaunatviškumo ir brandos potencialo. Dėl švelnių taninų ir ryškios rūgšties, šiais vynais galima mėgautis, kai jie dar jauni, tačiau jie taip pat puikiai bręsta ir tobulėja bėgant laikui. „Barolo“ vynai ypač garsėja savo ilgaamžiškumu.