Sparkling wine dry
Šis putojantis vynas sukurtas tradiciniu metodu, išlaikant subtilią pusiausvyrą tarp gyvybingumo ir elegancijos. „Solange“ – vardas, pagerbiantis Bourgeois šeimos matriarchę, kurios garbei šis vynas ir pavadintas.
Vynas brandintas su mielių nuosėdomis: 10 mėnesių – dalis nerūdijančio plieno talpose, kita dalis – senose ąžuolo statinėse, kurios suteikia papildomo kompleksiškumo. Antrinė fermentacija vyko butelyje, vynas su mielėmis laikytas dar 18 mėnesių, kad išryškėtų jo struktūra ir aromatinė paletė.
Aromate atsiskleidžia minerališka baltųjų vaisių šerdis, persipinanti su citrusinių vaisių natomis. Lengvas spaudimas neperduoda vynui spalvos, tačiau išsaugo subtilius pikantiškus, žemiškus ir skrudinimo niuansus.
Tiekti 6-8 °C temperatūros prie austrių, jūros gėrybių arba aperityvui.
Nestled under the southern foothills of Marlborough’s Wairau Valley, Clos Henri is the wine estate meticulously established and organically run by the famous Sancerre wine growing family of Henri Bourgeois. Uniting 10 generations of winegrowing know-how from the Bourgeois family, Clos Henri crafts textural and elegant wines, capturing the intense Marlborough character with the aim to reveal the identity of the Clos Henri terroir and a true sense of place in the wines. From the three different soil types of the estate, partially comprised of a clay hill slope, the family uses the best of French and New World winegrowing techniques to capture the essence of Marlborough’s intense character and reveal the identity and depth of the Clos Henri terroir.