Baltasis sausas
Sotus, harmoningas ir pikantiškas vynas brandintas senose standartinėse (225l) prancūžiško ąžuolo statinėse ir didelėse ąžuolinėse talpose kvepia prieskoninėmis Viduržemio jūros žolelėmis, laukinėmis gėlėmis, migdolais.
Likutinis cukraus kiekis - 0,6g/l.
Rūgšties kiekis - 5,9g/l.
Tiekti 10-12 ° C prie rikota farširuotų cukinijos žiedų, karštai rūkytos skumbrės, vištienos kepsnelių, jūros gėrybių kokteilio.
The Castelprile della Volpaia 2021 Maremma Toscana Vermentino Prelius (with 20,000 bottles made) is a tonic and vibrant wine with lots of citrus, sage and some sharp mineral detailing. You get great value with this fun, lean-bodied white wine that would pair with a classic seafood salad with a mix of mussels, squid and shrimp with olive oil and lemon juice.
Vyninę su 360 hektarų vynuogynų pagal organinės žemdirbystės principus valdo Mascheroni šeima. Įdomu, kad 12- o amžiaus Volpaia miestelį - tvirtovę italų žinynas „Gambero Rosso“ laiko unikaliausia Chianti vieta, o anot „Wall Street Journal“ įvardija jį kaip vieną iš 7 Italijos stebuklų. „Castello di Volpaia“ laikomas super klasikiniu Italijos vyno gamintoju. Beveik visi raudonieji vynai daromi iš Sangiovese vynuogės, kaip įprasta regione. Taip pat daromi: „Balifico“ (supertoskanietis), „Vin Santo” (saldusis iš vytintų vynuogių), Vermentino (baltasis).