Raudonasis sausas
Vynas daromas iš atskiro seno vynuogyno ( pasodinto 1957 metais) , augančio granito ir smėlio dirvožemyje. Derlius surinktas rankomis, maceracija vykdyta žemoje temperatūroje, pasibaigus spontaninei alkoholinei fermentacijai vynas 20 dienų dar laikytas su odelėmis. Brandinimas vyko 50hl talpos ąžuolinėse austriškose statinėse 2 metus. Šio derliaus vynams būdintas vaisiškumas bei tvirta struktūra, taip pat gana švelnūs taninai ir gaiva rūgštelė. Tai vintažas, kuriame Malbec tikrai išsiskiria.
Pagaminta 3.511 bottles / 60 magnums.
Vyno brandinimo potencialas 15-20 metų.
Tiekti 16°C prie jautienos steikų, žvėrienos kepsnių, rūkyto kaimiško kumpio.
„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.
Vyno stilius
De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.
Prestižiniai vynuogynai
De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.