Baltasis sausas
Gaivios rūgšties, glotnios tekstūros ir ilgo minerališko poskonio vynui pagaminti naudojamos itin sveikos uogos, nurenkamos iš augaviečių, gausių titnagu. Vynas fermentuotas ir laikytas nerūdijančio plieno talpose. Blyškios spalvos vynas pasižymi kompleksišku aromatu, kuriame baltų sodo vaisių (obuolių, kriaušių), agrastų bei citrusų kvapai persipina su titnago, dūmo bei šlapio akmens natomis.
Tiekti 10-12 °C prie vėžiagyvių, žuvies patiekalų, ožkos sūrio, krevečių tempuroje.
Chatelain šeima augina vynuoges Pouillu-sur-Loire šlaituose jau nuo 1630 metų, t.y. šiuo metu ūkyje dirba jau 12 karta. Andre Chatelain, kuris mirė 2005 metais, buvo vienas iš pirmųjų vyno gamintojų Luaros Pouilly srityje, kuris ėmėsi eksportuoti vynus ir kurti tarptautinę reputaciją savo vyninei. Šios pastangos nenuėjo veltui – Chatelain ūkis tapo vienu iš labiausiai pripažintų Pouilly-sur-Loire vyno gamintojų. Vynuogės Pouilly-Fume (Pouilly – vietovės pavadinimas, Fume – dūmas) auga maišytoje moliu ir žvyru padengtoje klinties, titnago ir kalkinio tufo kupiname dirvožemyje. Visas šitas mineralų kompleksas suteikia vynui dūmišką prieskonį ir siejamas su bene elegantiškiausiu „Sauvignon Blanc“ pasaulyje. http://www.domaine-chatelain.com/