Raudonasis sausas
Vynuogės vynui gaminti skinamos rankomis. Fermentacija su natūraliomis mielėmis pradedama plieninėse talpyklose, o baigiama didelėse ąžuolo statinėse.
Vyno aromate juntami šviežių vaisių ir uogų (aviečių, vyšnių) bei pikantiški odos akcentai. Skonis kompleksiškas, gaivus, lengvos tekstūros, pasižymi švelniais taninais ir elegantišku poskoniu.
Tiekti 15 - 16 °C prie antienos kepsnio, guliašo arba puskiečių sūrių.
Nedideliame Jura regione „Rolet“ vyninę 1942 metais įkūrė Desire Rolet. 1958 metais visi 4 jo vaikai nusprendė tęsti šeimos verslą ir perėmė vyninės valdymą iš tėvo. Vyninė pamažu įsigijo vis daugiau premium vynuogynų Arbois, Côtes du Jura ir L’Étoile apeliacijose. Vynuogės visada skinamos tik rankomis, nors stačiuose vynuogynuose tai išties nėra lengva užduotis. Vynuogynuose niekada nenaudojami pesticidai ir herbicidai. „Rolet“ vyninėje šeima kantriai magnum dydžio buteliuose kaupia brandaus vyno archyvą, kuris po specialaus užsakymo išsiunčiamas tik patikrinus vyno kokybę ir pakeitus kamštį nauju.