1–40 iš 40
Rytinėje Prancūzijoje, šalia Šveicarijos sienos, įsikūręs Jura regionas išsiskiria savo autentiškomis vynuogių veislėmis ir tradicine vyndaryste. Čia auginamos unikalios vietinės vynuogės – ‘Savagnin’, ‘Poulsard’ ir ‘Trousseau’, taip pat žinomos ‘Chardonnay’ ir ‘Pinot Noir’. Vėsus klimatas, kalkingi dirvožemiai ir kalvotas reljefas lemia elegantiškus, gyvus vynus, kupinus terroir išraiškos. Jura – tai vieta tiems, kas ieško autentiškumo ir subtilumo viename butelyje.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Putojantis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Putojantis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Saldusis saldus
Saldusis saldus
Raudonasis sausas
Saldusis saldus
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Jura žavi savo stilių įvairove. Garsiausias iš jų – oksidacinis ‘Vin Jaune’, gaminamas iš ‘Savagnin’ vynuogių ir brandinamas po natūraliu mielių sluoksniu (voile), įgauna riešutų, prieskonių, džiovintų vaisių natų. Šalia jo – švelnūs, šviesūs raudonieji iš ‘Poulsard’ ar galingesni ‘Trousseau’, taip pat elegantiški, šampano metodo Crémant du Jura putojantys vynai ir retas saldus ‘Vin de Paille’. Jura – mažas regionas, bet jo vynai turi didelį istorijos, skonio ir emocijos svorį.