Baltasis sausas
Kompleksiškas, gilus, turtingas vynas, kuriame dominuoja graikinių riešutų, kario, šafrano ir grybų aromatai. Vynmedžiai auga mėlyno ir pilkojo mergelio dirvoje.
Vynuogių sulčių fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpose. Po fermentacijos, vynas brandintas 6 metus ir 3 mėn. senose prancūziško ąžuolo statinėse. Vynas ilgo riešutiško poskonio.
Patiekti 14 - 16 °C temperatūros prie naminės paukštienos patiekalų ar Mini Mont d'Or sūrio, troškintos veršienos su morkomis, graikinių riešutų pyrago.
Rekomenduojama prieš patiekiant vyną dekantuoti 2 val.
Nedideliame Jura regione „Rolet“ vyninę 1942 metais įkūrė Desire Rolet. 1958 metais visi 4 jo vaikai nusprendė tęsti šeimos verslą ir perėmė vyninės valdymą iš tėvo. Vyninė pamažu įsigijo vis daugiau premium vynuogynų Arbois, Côtes du Jura ir L’Étoile apeliacijose. Vynuogės visada skinamos tik rankomis, nors stačiuose vynuogynuose tai išties nėra lengva užduotis. Vynuogynuose niekada nenaudojami pesticidai ir herbicidai. „Rolet“ vyninėje šeima kantriai magnum dydžio buteliuose kaupia brandaus vyno archyvą, kuris po specialaus užsakymo išsiunčiamas tik patikrinus vyno kokybę ir pakeitus kamštį nauju.