Raudonasis sausas
Vynmedžiai auga kalkingame smėlyje, jų amžius -20/40 metų. Vynuogyno ekspozicija -šiaurė, šiaurės rytai. Fermentacija ir maceracija (2-3 dienos) vykdyta nerūdijančio metalo talpose reguliuojamoje temperatūroje. Vėliau vynas 10 mėn. brandintas tose pačiose talpose.
Intensyvios violetinės spalvos vynas kvepia juodosiomis vyšniomis, gervuogėmis, šilkmedžio uogomis, žibuoklėmis. Sausų, bet minkštų taninų, lengvas, juodųjų uogų poskonio.
Tiekti 14-16°C temperatūros prie picų, pastos, vytintų dešrų, lengvesnių sūrių.
1976-aisiais, jaunasis Domenico priėmė tėvo prašymą perimti kompaniją ir stoti už vyninės vairo. Tėvas augino vynuoges, kurias daugumoje parduodavo vietiniam kooperatyvui. Domenico ne tik pradėjo gaminti vynus, tačiau iš esmės pakeitė ir gamybos metodus, nuolat keldamas kokybę ir taikydamas inovacijas. Taip Domenico stojo šalia Elio Altare ir kitų, kuriuos šiai dienai vadina modernistais. Ir taip pat vienais geriausių Barolo vyndarių. Pirešingai nei dauguma tuomet jau garsių vyndarių, Domenico Clerico npaveldėjo garsaus vardo, kokybiškos vyndarystės. Vos per vieną kartą, per savo gyvenimą jis sukūrė vieną stipriausių Barolo vardų pasaulio vyno žinovų akyse ir širdyse. Pasak vyno kritiko Antonio Galloni, Domenico buvo vienas draugiškiausių, šilčiausių, darbščiausių žmonių, kuriuos jis pažinojo. Šis Barolo Titanas pralaimėjo ilgą kovą su liga ir pasitraukė iš šio pasaulio 2017-aisiais. Jo šeima ryžtingai tęsia palikimą - nuolat tobulėti toliau ir išlikti viena iškiliausių Pjemonto ir visos Italijos, vyninių. Domenico jau tuomet suprato, koks taurus Langhe kalvų dirvožemis ir esant galimybei įsigijo ne vieną puikų vynuogyną. Todėl dabar turime galimybę ragauti atskirų Barolo sub-zonos Monforte d'Alba vynuogynų vynus iš - Ginestra, Pajana, Bussia, Mosconi. Dauguma jų laikomi vienais puikiausių ne tik Monfortėje, bet ir visame Pjemonte. Kiekvienas jų yra unikalus ir Domenico meistriškai tai perteikia savo vynuose.