Tai Šampanės regione užaugintų, vynuogių (Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier) išspaudų distiliatas. Gėrimas brandintas daugiau nei 7 metus prancūziško ąžuolo statinėse.
Aukso spalvos, citrusinių vaisių, baltųjų gėlių ir skrudintų riešutų aromatų.Švelnus, minkštas, puikaus balanso.
Tiekti 10-15 °C temperatūros kaip digestyvą.
1859 metais Vertuso miestelyje, pačioje Côte des Blancs širdyje, vyno pirkliai Jules Duvalis ir Edouardas Leroy’us įkūrė šampano namus „Duval-Leroy“. Po Antrojo pasaulinio karo jų gamyba pradėjo sparčiai augti, o dar tvirtesnes pozicijas įmonė įgijo, kai jai vadovauti pradėjo Jeanas Charles Duvalis. Jis įdiegė modernias technologijas ir pažangią įrangą, taip reikšmingai prisidėdamas prie įmonės plėtros. Po netikėtos J. Ch. Duvalio mirties, vadovavimą perėmė jo žmona Carol Duval-Leroy, dažnai vadinama „geležine ledi“. Sekdama garsių Šampanės našlių – Veuve Clicquot, Lily Bollinger ir Louise Pommery – pavyzdžiu, ji įmonei vadovauja iki šiol.
2007 m. Carol Duval-Leroy tapo pirmąja moterimi, išrinkta Šampanės vyndarių asociacijos (AVC) vadove. „Duval-Leroy“ turi 200 ha vynuogynų Côte des Blancs, Montagne de Reims, Vallée de la Marne regionuose ir yra devinta pagal dydį vynuogynų savininkė Šampanėje. Tai šeimos įmonė, kuri sugebėjo išlikti nepriklausoma net ir tuo metu, kai didieji šampano gamintojai buvo parduodami ar prijungiami prie didžiųjų konglomeratų.
2008 m. „Duval-Leroy“ pateko į 100 geriausių pasaulio vynų sąrašą kaip vienintelis jame esantis šampanas. Pastaraisiais metais beveik visi pagrindiniai „Duval-Leroy“ šampanai buvo įvertinti ne mažiau kaip 90 balų.