Baltasis sausas
„Hautes Côtes de Beaune Blanc“ - gaivus baltasis burgundiškas vynas, pagamintas iš daugiau kaip 50 metų senumo vynmedžių uogų, ekologiškai auginamų ir fermentuojamų su vietinėmis mielėmis. Šis elegantiškas „Chardonnay“ brandintas statinėse, kuriose yra 17 % naujo ąžuolo.
Vynas pasižymi pavasarišku baltųjų gėlių ir akacijų aromatu, su Mikulski vynui būdingais mineralų ir dūmų kvapų akcentais. Burnoje vynas šilkinis, švelnus, su apelsinų ir abrikosų skonio natomis. Poskonyje išryškėja subtilus kartumas ir kardamono skonis.
Tiekti 10-12° C prie omarų, krabų, šukučių, rizoto su jūros gėrybėmis arba ant griliaus skrudintos vištienos.
Vyninei „François Mikulski“ vadovaujantis išeivio iš Lenkijos sūnus François savo neįprastą regione pavardę pavertė pranašumu. Jo gaminamas vynas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir išvaizda – ant paprasto vienspalvio butelio baltais dažais tarsi kreida teužrašytas vyndario vardas, pavardė bei vynuogynas. Kadangi šeimos vyninė įsikūrusi Merso (Meursault) apylinkėse, tai ir specializuojasi daugiausia šio kaimelio pavadinimą turinčio ryškaus skonio baltojo vyno gamyboje. Tačiau François augina ir šiek tiek ‘Pinot Noir‘ vynuogių.Šiuo metu šeima valdo 9 hektarus vynuogynų, iš kurių trys ketvirtadaliai skirti baltųjų vynuogių veislėms. Auginamos Merso kaimeliui būdingos ‘Chardonnay‘ ir du nedideli 1929 ir 1948 metais pasodinti ‘Aligote‘ vynuogynai. Likę kiek daugiau nei 2 hektarai užsodinti ‘Pinot Noir‘ vynuogėmis. Gamindamas vyną François Mikulski stengiasi išsaugoti auginimo vietai ir vynuogių veislei būdingas savybes. Tam jis pasitelkia ekologinės vyndarystės būdus. Po itin atidžios kekių atrankos skinant derlių vynuogės atskiriamos nuo kotelių ir pneumatiniu presu švelniai išspaudžiamos. Fermentacijai naudojamos natūralios mielės. Brandinimas statinėse trunka 10–12 mėnesių, tačiau kad ąžuolas neužgožtų vynuogynui būdingo skonio François naudoja ne daugiau kaip 20 proc. naujų statinių.