Raudonasis sausas
Vynuogynų, kuriuose auga ‘Pinot Noir’ amžius - 25 metai. Šio vyno per metus pagaminama vos 1700 butelių. Vynmedžiai auginami taikant nesertifikuotus ekologinius metodus. Dirvožemio pagrindą sudaro smulkios aliuvinės upių nuosėdos, kuriose yra mažiau kalkakmenio. Po derliaus nuėmimo vynas maždaug 15 dienų fermentuojamas statinėse, o paskui perkeliamas į ąžuolo statines, kuriose brandinamas mažiausiai 12 mėnesių. Naudojama apie 20 % naujo ąžuolo, kuris suteikia vynui puikią struktūrą, bet neužgožia jo natūralių savybių. Vynas pasižymi intensyviu aviečių ir juodųjų vyšnių aromatu, atskleidžiančiu klasikinį ‘Pinot Noir‘ charakterį.
Patiekite 16-18 °C temperatūros su raudona mėsa, tunu, antiena spanguolių padaže.
Vyninei „François Mikulski“ vadovaujantis išeivio iš Lenkijos sūnus François savo neįprastą regione pavardę pavertė pranašumu. Jo gaminamas vynas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir išvaizda – ant paprasto vienspalvio butelio baltais dažais tarsi kreida teužrašytas vyndario vardas, pavardė bei vynuogynas. Kadangi šeimos vyninė įsikūrusi Merso (Meursault) apylinkėse, tai ir specializuojasi daugiausia šio kaimelio pavadinimą turinčio ryškaus skonio baltojo vyno gamyboje. Tačiau François augina ir šiek tiek ‘Pinot Noir‘ vynuogių.Šiuo metu šeima valdo 9 hektarus vynuogynų, iš kurių trys ketvirtadaliai skirti baltųjų vynuogių veislėms. Auginamos Merso kaimeliui būdingos ‘Chardonnay‘ ir du nedideli 1929 ir 1948 metais pasodinti ‘Aligote‘ vynuogynai. Likę kiek daugiau nei 2 hektarai užsodinti ‘Pinot Noir‘ vynuogėmis. Gamindamas vyną François Mikulski stengiasi išsaugoti auginimo vietai ir vynuogių veislei būdingas savybes. Tam jis pasitelkia ekologinės vyndarystės būdus. Po itin atidžios kekių atrankos skinant derlių vynuogės atskiriamos nuo kotelių ir pneumatiniu presu švelniai išspaudžiamos. Fermentacijai naudojamos natūralios mielės. Brandinimas statinėse trunka 10–12 mėnesių, tačiau kad ąžuolas neužgožtų vynuogynui būdingo skonio François naudoja ne daugiau kaip 20 proc. naujų statinių.