Raudonasis sausas
Coste di Rose yra maža teritorija Comune di Barolo. Ji yra ant stataus šlaito, kuris kyla iš Bosco della Fava ir greitai leidžiasi link Monforte d'Alba sienos. Didžiausia emocija yra ta, kuri pajaučiama pasiekus vynuogyno viršūnę: joje iškyla penkių metrų aukščio gryno Arenarie di Diano kopa, liudijanti unikalią Coste di Rose dirvožemio sudėtį. Šis smėlis suteikia Barolo DOCG Coste di Rose išskirtinio charakterio: vyšnių ir rožių žiedlapių tonus, mėtų ir saldžių prieskonių skonius, šilkinius taninus ir turtingą gurkšnį. Rankomis rinktas derlius, fermentuotas nerūdijančio metalo talpose. Vynas 28 mėn. brandintas didelėse slavoniškose 25 ir 40 hektolitrų statinėse. Burnoje vis dar jaunatviškas, tačiau sodrus.
Ilgas brandinimo potencialas.
Tiekti 16-18°C prie Osso buco- veršienos troškinio, velingtono kepsnio arba pekino anties.
Very perfumed with fresh roses and lilacs as well as cherries and raspberries. Medium-bodied with firm tannins and a slightly fluid center palate, but should fill in nicely with bottle age. From organically grown grapes. Better in a few years.
Vajrų šeima išsiskiria iš aplinkinių ūkių skrupulingai augindami ne tik ‘Nebbiolo‘ ar ‘Barbera‘ vynuoges, bet ir ‘Riesling‘ (bene seniausi vynmedžiai Pjemonte) bei paslaptingąsias, regiono karalienei ‘Nebbiolo‘ giminingas ‘Freisa‘. Daugiau apie G.D. Vajra galite sužinoti https://bit.ly/2sB3b5x