Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    95 / 100

  • Wine Enthusiast

    94 / 100

Gaja Barbaresco DOP 2020

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Gaja Barbaresco DOP 2020

295,00

Aprašymas

Vynas kompleksiškas, tankus, traškaus charakterio, minerališkas, turtingas: raudonųjų uogų, gėlių, prieskonių, grybų, tabako, kedro aromatais. Tai ilgaamžis vynas.

Vynuogių derlius šiam vynui renkamos iš 14 skirtingų vynuogynų, kurių amžius apie 40 metų. Visų skirtingų vynuogynų dirvožemiai įneša savo charakterio į vyną ir padaro jį labai kompleksišką ir subalansuotą.

Visų skirtingų vynuogynų vynas fermentuojamas ir 12 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse atskirai. Po to jie sumaišomi ir dar 12 mėnesių brandinami didelėse ąžuolo statinėse. Po brandinimo ąžuolo statinėse, vynas papildomai brandinamas 1 metus butelyje.

Patiekimas

Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie jautienos kepsnių, žvėrienos patiekalų pagardintų trumais ar brandžių sūrių.

Vertinimas

94 / 100

Wine Enthusiast

95 / 100

James Suckling

So many aromas of fresh rose petals as well as hibiscus tea. Medium-bodied with crunchy and flowery character with sliced strawberries and a bright finish. So appealing with lovely structure. Chewy at the end. Drinkable but better in three or four years.

Apie gamintoją

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.

Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.

Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.

Jums galėtų patikti