Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    95 / 100

  • James Suckling

    94 / 100

Gaja Ca'marcanda Camarcanda Bolgheri DOP 2018

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Gaja Ca'marcanda Camarcanda Bolgheri DOP 2018

162,00

Aprašymas

Gaja Ca'marcanda Camarcanda Bolgheri DOP 2019 vyne dominuoja 'Cabernet Sauvignon' su 'Cabernet Franc' "pagalbiniu vaidmeniu". 2019-ieji buvo šiek tiek vėsesni nei įprastai, tai  sąlygoja aštresnę vynuogių  aromatų pusę. Vynas turtingas aromatais: mėlynių, juodųjų serbentų, aviečių, saldymedžio, rozmarino, pušies. Vynas pasižymi įspūdinga pusiausvyra: vaisių ir ąžuolo derinio. Angelo Gaja ir jo komanda yra pasišventę šių dviejų vynuogių veislių elegancijos siekiui, kurios dažnai gali suteikti per daug galios ir koncentracijos, kai jos nekontroliuojamos. Tinkamas derliaus nuėmimo laikas ir kruopštus prancūziško ąžuolo naudojimas yra esminis dalykas siekiant šių bendrų rezultatų, ypač atsižvelgiant į vidutinio ir pilno kūno pojūtį burnoje. Vynas gana riebus ir minerališkas, ilgo tvaraus poskonio.

Abi vynuogių veislės fermentuotos ir maceravosi atskirai maždaug 15 dienų. Po 12 mėnesių brandinimo ąžuoliniuose ir dar 6 mėnesius betoniniuose induose vynai sumaišomi ir kelis mėnesius brandinami butelyje prieš išleidžiant.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos, veršienos kepsnių, brandžių sūrių.

Vertinimas

95 / 100

Robert Parker

"The Ca' Marcanda estate does not make a Bolgheri Superiore, although this bottle would qualify as such. The 2018 Bolgheri Rosso Camarcanda is a blend of Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc, and you definitely feel those full-throttle varietal aromas with big intensity and clarity. Spicy greenness comes forward as grilled rosemary and lavender essence, but the wine boasts nice depth and dimension, and enough textual richness to smooth it all out. This was a slightly cooler vintage with some sporadic rain showers throughout the summer. These conditions might explain the sharper side of those Cabernet aromas. As the wine moves over the palate, it reveals more substantial aromas of black fruit, spice and baker's chocolate."

94 / 100

James Suckling

"Very typical for the region of Bolgheri, showing fresh and dried herbs, from sage to mint, with currants and dark berries. It’s medium-to full-bodied with very fine tannins and very attractive length and energy. Very drinkable now, but better in 2023."

Apie gamintoją

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.

Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.

Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.

Jums galėtų patikti