Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    95 / 100

Gaja Ca'marcanda Camarcanda Bolgheri DOP 2019

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Gaja Ca'marcanda Camarcanda Bolgheri DOP 2019

183,00

Aprašymas

Vynas apvalus, tankios struktūra bei minerališko charakterio. Juntami švelnūs taninai, ilgas poskonis. Tai ilgaamžis vynas. 

Camarcanda - pjemontietiškame dialekte reiškia - namą , kuriame nesibaigia derybos, tai simbolizuoja Angelo Gaja susitikimus su anksčiau buvusiais vynuogynų savininkais. Vynmedžiai auga kalkakmenio, molio ir riedulių turtingame dirvožemyje.

Skirtingų vynuogių sulčių fermentacija vyksta atskirai. Pasibaigus fermentacijoms, vynai brandinami 18 mėn. naudoto ąžuolo statinėse. Po to vykdomas visų trijų vynuogių vynas sumaišomas ir dar 12 mėn. brandinamas butelyje.

Baltasis dirvožemis ir kietųjų akmenų gausa suteikia vynui kietą ir kompleksišką struktūrą. Uodžiami džiovintų slyvų, vyšnių, šeivamedžio, šokolado, Viduržemio jūros prieskonių aromatai. 

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos, veršienos kepsnių, brandžių sūrių.

Vertinimas

95 / 100

James Suckling

A very beautiful young red with blackcurrant, fresh herb and hints of cedar and smoke. It’s full-bodied yet very polished and refined with a lovely texture. Extremely long and graceful. Try after 2025.

Apie gamintoją

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.

Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.

Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.

Jums galėtų patikti