Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    94 / 100

Gaja Ca'marcanda Magari Bolgheri DOC 2020

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Gaja Ca'marcanda Magari Bolgheri DOC 2020

82,00

Aprašymas

Tvirtos, tačiau aksominės tekstūros, sultingas ir pikantiškas vynas. Vynas kvepia serbentais, vyšniomis, Viduržemio jūros prieskoninėmis žolelėmis, tabaku. Burnoje vynas pilno kūno, juntami švelnūs taninai ir koncentruoti slyvų, trumų, mėlynių, odos ir kavos pupelių skoniai.

Vynmedžiai  Bolgheri vynuogynuose auga juodame dirvožemyje, kuris turtingas dumblu ir moliu bei baltame dirvožemyje - klinčių, molio ir akmenų mišinyje.

Skirtingų vynuogių sulčių fermentacija vyksta atskirai. Pasibaigus fermentacijoms, vynai brandinami 12 mėn. ąžuolo statinėse. Vėliau, visų trijų vynuogių vynai sumaišomi į vieną ir dar keletą mėnesių brandinama butelyje.

 

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos, veršienos kepsnių ar brandžių sūrių.

Vertinimas

94 / 100

Robert Parker

The 2020 Bolgheri Rosso Magari is Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon and Petit Verdot, with the Franc in a leading position at 60% to 65%. Born in a vintage that saw plenty of sunshine and luminosity from the Tyrrhenian Sea just a few kilometers away, this edition of Magari is especially round, voluminous and fleshed out. The 2020 vintage is considered quite toasty elsewhere in Tuscany, but in fact was more contained here along the Tuscan Coast thanks to steep diurnal shifts between day and nighttime temperatures and a cool spring. The year also saw enough rain at the right moments to assure stress-free fruit ripening. The wine opens to dark blackberry and sweet spice, with a very polished and silky side to robust fruit concentration.

Apie gamintoją

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikinius barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus. Šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai ir tai, jog vynuogės "Gaja" vynams skinamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose.

Jums galėtų patikti