Vilnius

Klaipėda

Gaja Ca'marcanda Vistamare Toscana IGP 2023

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Gaja Ca'marcanda Vistamare Toscana IGP 2023

71,00

Aprašymas

Vienintelis ūkio baltasis vynas „Vistamare“ yra elegantiškas ‘Vermentino‘, 'Viognier' ir ‘Fiano‘ – trijų veislių, kurios puikiai auga Bolgheri Viduržemio jūros klimato sąlygomis, – mišinys.

Kvapas išsiskiria gėlių natomis, ramunėlių, laimo ir citrinžolių kvapais, taip pat obuolių, abrikosų, persikų, ličių ir kmynų natomis. Skonis gaivus, vidutinės struktūros, ąžuolas gerai integruotas, ilgas bei salsvas poskonis.

Vistamare (itališkai – jūros vaizdas) primena linksmybės pojūtį, būdingą saulėtoms Italijos pakrantės dienoms. Vistamare vynuogynai, esantys ant kalvos šlaito su vaizdu į Tirėnų jūros pakrantę, naudojasi dideliu šviesos kiekiu ir jūros vėju.

Fermentuota ir brandinta nerūdijančio plieno talpyklose ir statinėse.

Likutinis cukraus kiekis vyne: 1,72 g/l.

Rūgšties kiekis:5,58 g/l.

Sulfitų kiekis:89 mg/l.

Patiekimas

Patiekti 8-10 °C temperatūros prie sodresnių žuvies patiekalų, rizoto su baravykais, lengvai brandintų sūrių.

Apie gamintoją

Gaja šeima, įsikūrė šiaurės vakarų Italijoje, Pjemonto regione XVII a. viduryje. Vyną Barbaresko apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios kartos atsidavimo darbui, tauraus siekio daryti aukščiausios kokybės vynus pavertė Gaja vardą itališko vyno meistriškumo sinonimu visame pasaulyje. Šiandien, penktoji karta – Gaia, Giovanni ir Rossana Gaja – tęsia šeimos tradicijas, vadovaudami šiai legendinei vyninei.

Šiuo metu Gaja Pjemonte gamina tiek klasikines ‘Nebbiolo‘ vynuogės išraiškas – barbareskus ir barolus, tiek novatoriškus „Langhe DOC“ raudonuosius ir baltuosius vynus iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: „Ca'Marcanda“ Bolgeryje, garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais, ir „Pieve S. Restituta“ Montalčino apylinkėse, gaminanti „Brunello di Montalcino“ vynus. Be to, bendras projektas su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje, liudija šeimos nuolatinę inovacijų ir kokybės paiešką.

Gaja šeima tvirtai tiki, kad tikroji vyno dvasia ir kokybė gimsta pačiuose vynuogynuose. Todėl didžiausias dėmesys skiriamas vynuogynų priežiūrai: ieškoma klimato pokyčiams atsparių klonų, ribojamas derlingumas, tarp vynuogynų eilių auginamos kitos kultūros, praturtinančios dirvožemį ir padedančios išlaikyti drėgmę bei apsaugoti derlių nuo kaitros. Visiems ūkiams taikomi aukščiausi kokybės standartai: vynuogės auginamos tik šeimos vynuogynuose, laikantis ekologijos ir tvarumo principų, ypatingą dėmesį skiriant dirvožemio kokybei ir biologinei įvairovei.

Vyno stilius

Gaja vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir puikiai atspindi savo kilmės regionų terroir'ą.

  • Baltieji vynai: ryškūs, minerališki, pilnos tekstūros, su tyrais aromatais ir subtiliu ąžuolo prisilietimu.
  • Raudonieji vynai: aromatingi, su švelniais taninais, sultingi, dominuojančios raudonųjų uogų natos.

Prestižiniai vynuogynai

Gaja šeimai priklauso prestižiniai vynuogynai Pjemonto ir Toskanos regionuose:

  • Barbaresco ir Barolo: legendiniai Pjemonto vynuogynai, auginantys ‘Nebbiolo‘ vynuoges.
  • „Ca'Marcanda“ (Bolgeri): garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais.
  • „Pieve S. Restituta“ (Montalčino): gaminantis aukščiausios kokybės „Brunello di Montalcino“ vynus.
  • Etna (Sicilija): bendras projektas su Alberto Graci, atskleidžiantis Etnos terroir'o unikalumą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Gaja vynai pasižymi puikiu balansu, leidžiančiu mėgautis jais tiek jaunais, tiek brandžiais. Jie turi milžinišką potencialą bręsti ir tobulėti bėgant metams, atskleidžiant vis naujus charakterio niuansus.

Jums galėtų patikti